bezár
 

irodalom

2021. 11. 14.
Hannibal Lecter fellépése verseskötetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hannibal Lecter fellépése verseskötetben Hannibal Lecter levelei Clarice Starling ügynökhöz címmel gyűjtötte kötetbe új verseit Farkas Wellmann Endre. Az erdélyi magyar költő, újságíró a filmekből ismert emberevő sorozatgyilkos alakját a mai hétköznapokba helyezte.

"Előző néhány kötetemben Néró, az őrült római császár alakjával foglalkoztam kétezer év távlatából. A bárányok hallgatnak című, harminc évvel ezelőtt bemutatott amerikai thriller két főhősének viszonya lehetőséget adott arra, hogy a jelen morális, lelki, mentális állapotairól próbáljak meg beszélni" - mondta a József Attila-díjas költő az MTI-nek.

Mint kifejtette, a kötethez hozzárendelhető egy kerettörténet, amelyben Hannibal Lecter Baltimore-ból Európába jön, hogy hazalátogasson Litvániába, és közben Lengyelországon és Stockholmon keresztül valahogy Magyarországra érkezik.

"Lecter első levelét már néhány éve publikáltam az Irodalmi Jelen című folyóiratban. Nehezen, lassan dolgozom, de a Térey-ösztöndíj lehetőséget és konkrét célt teremtett számomra egy könyv megírásához" - idézte fel Farkas Wellmann Endre.

A kötetet, amely negyven verset tartalmaz, a költő a közelmúltban elhunyt Térey János és Szőcs Géza emlékének ajánlotta; utóbbi verseiből írta annak idején diplomadolgozatát is a kolozsvári egyetemen.

"Egyfajta kép a világról, miközben a versek a Hannibal-filmek metaforái között lavíroznak és próbálják bizonyos értékek viszonylagosságát körüljárni különböző szemszögekből" - fogalmazott a költő.

A Hannibal Lecter levelei Clarice Starling ügynökhöz című kötet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. kiadásában jelent meg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia programjában.

Kép forrása: lira.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel
irodalom

Rosta Rosta
Kísérlet Balassi kötetének rekonstrukciójára 4.
irodalom

Égbolt-variációk Égbolt-variációk
Nagy Márta Júlia: Elígért lány, Jelenkor Kiadó, Budapest, 2021.

Más művészeti ágakról

színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal
Lőrincz Nándor, Nagy Bálint: Legjobb tudomásom szerint


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés