bezár
 

zene

2021. 11. 20.
Elhunyt Mick Rock legendás zenei fotós
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Mick Rock legendás zenei fotós Elhunyt 72 éves korában Mick Rock legendás fotós, aki olyan zenészeket örökített meg kamerájával, mint David Bowie, a Queen, a Stooges, a Sex Pistols és Lou Reed - adta hírül a Variety.

Halálát a Twitteren jelentették be. "Azok, akiknek volt szerencséjük az ő köreiben létezni, tudják, hogy Mick sokkal több volt a férfinél, aki lefotózta a 70-es éveket. Fotográfus költő volt, egy igazi természeti erő, aki pontosan azzal töltötte a napjait, amit szeretett. Amit csinált, azt mindig a maga elragadóan felháborító módján tette" - olvasható a közleményben.

Halála okát nem közölték. Michael David Rock az angliai Hammersmithben született, a Cambridge Egyetemre járt, amikor fotózni kezdett, először helyi koncerteket dokumentált. 1972-ben találkozott Bowie-val, egy ideig az ő hivatalos fotósaként dolgozott, elkészítette róla a legikonikusabb fotókat Ziggy Stardustként. Mick Rock volt a Bowie Space Oddity, Jean Genie és John, I'm Only Dancing című dalaihoz készült videoklipek producere és rendezője.

Munkái a rockzene legemlékezetesebb albumainak borítóin is láthatóak, például Lou Reed Transformer és Coney Island Baby című albumain, Iggy Pop és a the Stooges Raw Power című lemezén, a Queen Queen II című lemezén, a Ramones End of the Century című lemezén és Joan Jett I Love Rock 'n Roll című albumán. Karrierje során rengeteg zenészt fotózott, közéjük tartozik Snoop Dogg, Lady Gaga, a Killers, Alicia Keys, Miley Cyrus, a Yeah Yeah Yeahs, a Queens of the Stone Age, a Daft Punk.

Négyzetes kép: facebook.com/therealmickrock

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bartók György válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baráth Bálint válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balogh Máté válaszol

Más művészeti ágakról

Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés