bezár
 

irodalom

2021. 12. 05.
Búcsúznak a PIM kiállításai
2021. december végéig van lehetőségük az érdeklődőknek megtekinteni a tárlatokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Búcsúznak a Petőfi Irodalmi Múzeum időszaki és állandó kiállításai: az intézménynek otthont adó Károlyi-palota januárban kezdődő felújítása előtt 2021. december végéig van lehetőségük az érdeklődőknek megtekinteni a tárlatokat – tudatta a Petőfi Irodalmi Múzeum a prae.hu művészeti portállal.

Decemberben még három alkalommal jelentkezik a 4x Petőfi sorozat. A PIM múzeumpedagógusai december 4-én, 11-én és 17-én, 17 órától családi tárlatvezetéssel és foglalkozásokkal várják mindazokat, akik még nem látták, vagy még egyszer utoljára megtekintenék a múzeum állandó Petőfi-tárlatát – a palotarekonstrukcióval párhuzamosan ugyanis ez a kiállítás is alapjaiban újul meg.

December 6-án, 18 órától zenehallgatással egybekötött kerekasztal-beszélgetéssel, december 9-én, 18 órától pedig a Pilinszky100 sorozat utolsó élő kiadásával zárul a Pilinszky-emlékév. A zenét középpontba helyező hétfői eseményen Czigány György legendás rádiós műsorvezető, illetve Pintér Tibor zeneesztéta segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők Pilinszky kedvenc zeneműveivel, a december 9-ei, csütörtöki beszélgetésen pedig Müller Péter Sziámi és Darvas Ferenc lesznek Juhász Anna vendégei.

December 7-én rendhagyó tárlatvezetéssel búcsúzik a PIM nagysikerű „Rézbőrű volt az alkony” – a magyar indiánozás nyomában című kiállítása. Az autentikus indián zenével illusztrált utolsó kurátori tárlatvezetésre 17 órától várják az érdeklődőket.

A Petőfi Irodalmi Múzeum tájékoztatja látogatóit, hogy a kiállításokon és rendezvényeken kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata.

PIMbolt – ajándékok irodalmi töltettel
A karácsonyi időszakban is várja a vásárlókat a Petőfi Irodalmi Múzeum Ajándék- és Könyvesboltja, illetve webshopja. A www.pimbolt.hu kínálatában egyebek mellett könyveket, illetve írói portrékkal, szignókkal, irodalmi idézetekkel díszített ajándéktárgyakat találnak mindazok, akik irodalmi töltetű meglepetésekkel kívánják megörvendeztetni szeretteiket az ünnepi időszakban.

A képek forrása: www.pim.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa
Liebhauser János[szerk.] és Dicső Zsolt[szerk.]: Átfénylik rajtuk, Antológia Mészöly Miklós 100. születésnapjára, Kalligram Kiadó, Budapest 2021.
irodalom

Írhat-e titkos naplót egy bérgyilkos? Írhat-e titkos naplót egy bérgyilkos?
Stephen King: Billy Summers
Könyvbemutatók a Magvető Caféban a költészet napján

Más művészeti ágakról

Az Átrium Színház A trianoni csata című előadásáról
art&design

Szoborbontás félhomályban Szoborbontás félhomályban
Retrospektív írás az „Osztapenko maradhat? – Köztéri politikai szoboráthelyezések Budapesten 1990–1993 között” című kiállításról
színház

A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni
Rekviem egy álomért a Budaörsi Latinovits Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés