bezár
 

zene

2022. 01. 08.
15 év után újra Magyarországon a Tool
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs rockzene egyik legizgalmasabb és legkultikusabb zenekara 2022. május 24-én lép fel a Budapest Arénában, hogy a 2019-es Fear Inoculum lemezt élőben is bemutassa a hazai rajongótábornak. Ahogy az album 15 évvel követte az előzőt, úgy erre a koncertre is ugyanennyit kellett várnunk: először és eddig utoljára 2007-ben, a Szigeten lehetett őket látni Magyarországon, tehát egy szó szerint nem mindennapos élményben lehet részünk.

Az is egészen ritkán történik, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után érkező lemez egyöntetűen pozitív kritikai és rajongói reakciót váltson ki. Mindez ráadásul slágerlistás helyekben is megnyilvánul azon túl, hogy a zenei szaklapok a New Musical Express-től a Visions-ön át a Kerrang!-ig csak szuperlatívuszokban írtak a zenekar 5. albumáról.

A zenéjükhöz hasonló mértékben különleges figurákból álló banda koncertjét – ami egyben a rövid európai turné záróakkordja – már csak azért is érdemes megnézni, mert hozzánk legközelebb Prágában lépnek fel. Ha lecsapsz a még elérhető jegyek egyikére, talán arra is fény derül, hogy mi indokolja (új látványvilág? más formai meglepetés?) a rockkoncertek esetében szokatlan megoldást, miszerint csak ülőhelyek lesznek az Arénában.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról
Gondolatok a Magyar Állami Operaház Parsifal-közvetítéséről
Szőcs Petra, Bolcsó Bálint, Márkos Berci és Palojtay János a Nyitott Műhelyben
Jean Rondeau Goldberg lemeze

Más művészeti ágakról

színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
irodalom

Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak
Fehér Enikő volt a Kötetlenül sorozat 12. vendége májusban
színház

Szentivánéji alumíniumtündöklésben Szentivánéji alumíniumtündöklésben
Horváth Csaba rendezése Székesfehérváron
Komáromi Jókai Színház - Szkéné: Don Juan, vagy az apák réme


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés