bezár
 

film

2022. 03. 31.
Tavasszal is folytatódnak az MMA filmszakmai beszélgetései
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tavasszal is folytatódnak az MMA filmszakmai beszélgetései Tavasszal is folytatódnak a filmszakmai beszélgetések a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) szervezésében: az online sorozat vendégei csütörtökön Kollarik Tamás, Hábermann Jenő, Novák Emil és Gelley Bálint lesznek - közölte a kutatóintézet szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Hagyomány és haladás című online beszélgetéssorozatban az Animációs esték és a Produceri esték után idén tavasszal 3 szakmai kerekasztal-beszélgetést tervez az MMA MMKI. Mint írják, illeszkedve a filmigazgatás és a magyar filmfesztiválok témakörökben folytatott kutatásokhoz, publikált, valamint kiadás előtt lévő kötetekhez, a korábbi eseményekhez hasonlóan most is széles körben elismert szakemberek vendégeskednek a Hild-villában.

Első alkalommal, csütörtökön a magyar filmigazgatás kerül fókuszba. Az MMA-ösztöndíjas Petri Zsolt vendége Kollarik Tamás Bánffy Miklós-díjas és Magyar Filmdíjas szakember, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója; Hábermann Jenő sokszorosan díjazott producer; Novák Emil, a Filmakadémia elnöke, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese; valamint Gelley Bálint, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója lesz.

A későbbi adásokban A magyar filmfesztiválok múltja, jelene és jövője témakörének vendégei Bíró Tibor, a CineFest Miskolc igazgatója; Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, a Savaria Filmfesztivál igazgatója; Buglya Zsófia, az Uránia Filmszínház szakmai programfelelőse; Zágoni Bálint, a Filmtettfeszt igazgatója; Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Fesztivál igazgatója és Demeter Éva, a Szolnoki Filmfesztivál igazgatója lesznek - írják a közleményben.

Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, a Magyar Média Mecenatúra program volt vezetője, az ART Bizottság elnöke, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja minden beszélgetésen részt vesz majd.

A csütörtöki eseményt élőben követhetik az érdeklődők az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján - áll az összegzésben.

A négyzetes kép forrása: Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Londonban láttuk az Azt mondta című filmet, amely november közepén érkezik a hazai mozikba is
Nemes Anna Beauty of the Beast című dokumentumfilmje a 19. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszámoló a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál szervezésében tartott Junior, illetve Gyerek- és Ifjúsági Filmes Pitchfórumról

Más művészeti ágakról

Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről
Kovács Edward volt az idei utolsó Kötetlenül vendége
Desiré Central Station 2022 – No Filter


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés