bezár
 

zene

2022. 04. 22.
A 30 éves Fusio Group a Trafóban lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmincadik születésnapját ünnepli idén a Fusio Group. A hazai dzsessz színtér kiemelkedő formációja április 24-én vasárnap jubileumi koncertet ad a Trafó Kortárs Művészetek Házában és új albumot is megjelentet.

A sorban nyolcadik, XXX című Fusio Group-album ezen a koncerten debütál, ezt követően a zenekar országos koncertsorozatra indul.

A Fusio Group 1992-ben alakult Fusio Quartet néven, Szendőfi Péter és Studniczky László "Zsatyi" közös ötlete alapján. A zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeit játsszák a kezdetektől fogva, muzsikájuk a fúziós dzsessz műfajba sorolható. 2005-ben eMeRTon-díjat kaptak az év jazz együttese kategóriában, számos hazai koncertsorozatuk volt, és külföldi fesztiválokon is részt vettek (Egyesült Királyság, Németország, Szlovákia, Belgium).

A zenekar tagjai: Szendőfi Péter (dob), Elek István (szaxofon), Kormos János (gitár), Tálas Áron (billentyűs hangszerek), Szuna Péter (basszusgitár). A Fusio Group eddigi albumai: Life Rhythm (1994),  Attitudes (1999), Energy (live, 2003), Stickman (2007), Soul Food (2010), Wanna Dance? (2014), Step Away! (2018).

A 30 éves zenekar jubileumi albumán - ahogy a korábbiakon - kizárólag új, saját szerzemények szerepelnek. A jól megkomponált és hangszerelt fix témákat improvizációkkal, teljesen kötetlen, spontán részekkel ellenpontozzák. A kompozíciókban olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is felbukkannak. Nagyívű dinamikai skála jellemzi az előadásmódot.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Filmtekercs: Tíz a huszonegyből
irodalom

Az Irodalmi Szemle legújabb lapszámbemutatójáról
Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés