bezár
 

gyerek

2022. 11. 11.
A MOME és a Máltai Szeretetszolgálat közös projektjét bemutató kiállítás nyílt
Social Design Field Lab // Szociális Design Terepkutatás, avagy mit tehet a designgondolkodás a hátrányos helyzetű gyerekekért, közösségekért?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A MOME és a Máltai Szeretetszolgálat közös projektjét bemutató kiállítás nyílt November 10-én nyílt meg a Social Design Field Lab // Szociális Design Terepkutatás, avagy mit tehet a designgondolkodás a hátrányos helyzetű gyerekekért, közösségekért? című kiállítás, amely a MOME és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös oktatási-kutatási pilot programjának eredményeit mutatja be.   

A kiállításon látható többek között néhány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programban résztvevő, zalakomári gyermekekkel közösen létrehozott alkotás, mint például a Mobiltelefon-töltő állomás. Bemutatják az ehhez kapcsolódó, több szakterületen – építészet, média design, animáció, tárgyalkotás, textiltervezés – átívelő folyamat és a terepmunka alapú kutatás/fejlesztés, oktatási program módszertani lépéseit is. 

A program során a gyerekek nem csupán új eszköz- és anyaghasználatot sajátíthattak el, hanem önállóan is megfogalmazhattak olyan probléma csoportokat, melyekre közösen kivitelezhető megoldásokat is tudtak nyújtani. Az alkotók célja, hogy a kiállításon bemutatott módszertan széles körben ismertté váljon, alkalmazható legyen Magyarország más leszakadó térségeiben élő gyermekek perspektívájának tágítására is. 

A kiállítás megvalósítója a MOME Innovációs Központ Social Design Hubja. 

momemmsz A kép forrása: mome.hu
Social Design Field Lab // Szociális Design Terepkutatás, avagy mit tehet a designgondolkodás a hátrányos helyzetű gyerekekért, közösségekért? 

A kiállítás 2022. november 10 és december 9 között 9 órától 19-ig várja a látogatókat.További információk az együttműködésről itt olvashatók.
Helyszín: MOME Campus • 1121, Budapest, Zugligeti út 9-25.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés a képeskönyvekről a Pagony Szalonban
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata

Más művészeti ágakról

Susanne Regina Meures Tomboló Irán című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Dubinyák Réka: Ali, a magyar jezidi
Megjelent a Csaknekedkislány új albuma
Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés