bezár
 

zene

2022. 12. 23.
Digitális fejlesztések kezdődnek a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Digitális fejlesztések kezdődnek a Zeneakadémián Átfogó informatikai fejlesztés indul a Zeneakadémián az uniós helyreállítási alap támogatásával, több mint 1,2 milliárd forintból - közölte a a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szerdán az MTI-vel.

 Sikeresen pályázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) az Európai Unió által létrehozott Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (Recovery and Resilience Facility, RRF) részeként, a magyar kormány által a felsőoktatási szektor szereplőinek meghirdetett, Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális és készségfejlesztése című felhívásra. Mintegy 1,25 milliárd forintot (ebből csaknem 1 milliárd forint uniós forrás) nyert el az intézmény - hangsúlyozták a közleményben.

prae.hu

Mint írták, A gyakorlati képzés digitális fejlesztése Liszt Zeneakadémiáján című projekt célja a felsőfokú zeneművészeti képzésekhez kapcsolódó táv- és hibrid oktatás speciális igényeit kiszolgáló eszközök beszerzése, az oktatók, hallgatók, munkatársak IT-eszközökkel történő ellátása, innovatív saját fejlesztésű digitális programok széles körű beemelése az oktatásba, a pedagógusképzés és felnőttképzés modernizálása. A célok között szerepel továbbá egy internetes oktatási platorm (Online Education Centre) létrehozása, amely a zeneművészeti és zenepedagógiai oktatást szolgálja ki, valamint elérhetővé teszi az új, innovatív fejlesztések eredményeit. A projekt keretében bővítik az elérési lehetőségeket a koncerttevékenységhez kapcsolódó stúdiótechnika modernizálásával és egy online koncertközpont létrehozásával, valamint fejlesztik az oktatók, hallgatók és dolgozók digitális készségeit is - áll a közleményben.

A tájékoztató szerint a támogatási szerződés aláírását követően megkezdődtek az infrastrukturális fejlesztésekhez szükséges beszerzések előkészületei, valamint a projekt képzési és tartalmi elemeinek megvalósítása.

Ezek közé tartozik többek közt a nemzetközi szakmai körökben nagy elismerést kivívott Move mi Music online szolfézs tananyag továbbfejlesztése, amelynek eredményeként a program a magyar és az angol nyelv mellett portugálul, spanyolul, olaszul, franciául és kínaiul lesz elérhető. Az ének-zene tanárok munkáját további funkcióbővítések is segítik majd - olvasható a közleményben.

Ugyancsak elindult az Zeneakadémia Kodály Intézetének új, innovatív, angol nyelvű nemzetközi felnőttképzési és vizsgaprogramjához (International Kodály Musicianship Certificate Programme) kapcsolódó tananyagfejlesztések előkészítése, és ábrás védjegyének nemzetközi lajstromoztatása is - összegez a közlemény.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés