bezár
 

irodalom

2009. 09. 19.
Spanyolnátha őszi lapszámajánló
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Spanyolnátha őszi lapszámának bemutatóját a Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 19-én 18 órától rendezik a miskolci Ifjúsági és Szabadidő Házban. Az esten debütálnak a Spanyolnátha Könyvek sorozatban megjelenő Székelyhidi Zsolt és Berka Attila művei. (További programok és ajánló beljebb....)
A könyv utóélete Miskolcon programsorozatban a Szépírók Társasága és a Spanyolnátha vendége Géher István László költő, műfordító, a Spanyolnátha Könyvek Jelenlét 50 c. antológiájának szerzője lesz. A lapszámbemutató közönsége Digitális hatások a kortárs képzőművészetben címmel a Magyar Elektrográfiai Társaság prezentációját is megtekintheti. Hangulat/Jelentés — kétéves a Spanyolnátha tehetséggondozó projektje, a K.O. Műhely: ennek alkalmából a műhely alapító tagjai olvasnak fel műveikből.


Jelenlét50

Az 50 éves Petőcz András köszöntésére készült antológia Fodor Tünde előszavával

Emlék-könyvet tart a kezében az olvasó.

Olyan könyvet, amelyben emlékek sorjáznak, amelyben egy művész életútjáról, munkásságáról vallanak kortársai, barátai, ismerősei, amelyben szó esik szinte az eddigi teljes, közel három évtizedet felölelő életműről…


Kecskés Péter: Uranographia

A kozmosz tradicionális ábrázolásai, a szamszára köre, a dharma köre, a mennyek köre, a bolygószférák öve, a jóga, a tantra, a tao belső cirkulációjának köre, a júgák külső, meghatározó köre, a mágia megidéző köre, az alkémia ciklicitása, az asztralitás keringése-keringetése. A csillagmítoszok hermetikus köre együttesen az asztrológiai-asztronómiai ábrázolások, vetületek képiségével, matematikai absztrakciójával.

Uranographia
Lázár Balázs: három sirály

váratlan fejlövés
izzó golyó a nap
és kék koponyából
szerteszét fröccsen
a metafizikai vér
bazalt-arcokig ér
pedig előbb még
felhőkulisszák mögül
kukkolta a meztelen
víz táncát a fény

Bódvalenkei cigány házfalfestmények
Bibók Bea képei Tenczer Tamás ráhangolójával

Bódvalenkei cigány házfalfestmények
Bódvalenkei cigány házfalfestmények
Bódvalenkei cigány házfalfestmények

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hétköznapi diskurzusok Hétköznapi diskurzusok
Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak a Kötetlenül sorozat vendégei
irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel
irodalom

Rosta Rosta
Kísérlet Balassi kötetének rekonstrukciójára 4.

Más művészeti ágakról

art&design

Viktoriánus avantgárdok Viktoriánus avantgárdok
Bevezetés a preraffaelita művészetbe – 1. rész
8. Budapest International Documentary Festival
színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés