bezár
 

zene

2023. 10. 16.
Vásáry Tamás estjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vásáry Tamás zongoraművész, karmester estjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozata szerdán a Zeneakadémián. A koncerten Balázs János és Farkas Gábor zongoraművész is közreműködik.

Vásáry Tamás 90. születésnapja alkalmából a Zeneakadémia nagytermében elevenítik fel A Zongorán túl hangversenysorozat legszebb pillanatait. A koncerten közreműködik Balázs János és Farkas Gábor is, akik sok szállal kötődnek a különleges jubileumot ünneplő, világhírű zongoraművész-karmesterhez.

A hangverseny gyökere 2007-re nyúlik vissza, amikor január 25-én Vásáry Tamás és Jakobi László A zenén túl folytatásaként új sorozatot indított a Nagyteremben A Zongorán túl címmel.

Később helyszínként a Festetics Palotát is bevonva Vásáry Tamás a számára legkedvesebb zeneszerzők - többek között Liszt, Brahms, Chopin, Beethoven, Schubert, Schumann és Debussy - életéről és műveiről tartott előadásokat.

Az ünnepi esten a közönség nemcsak "A zenén és zongorán túlról", hanem Vásáry Tamás pályafutásának kivételes pillanatairól is képet kap a hozzá közel álló művészek bevonásával.

A sorozat a Müpában folytatódik november 21-én Fazil Say szólóestjével. További információk a koncertsorozatról itt olvashatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
John a Latinovitsban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés