bezár
 

irodalom

2010. 01. 08.
Szövegértési verseny diákoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szövegértési versenyt hirdet a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium az iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjainak a Magyar Lapkiadók Egyesületének támogatásával, a megmérettetésre január 11-ig lehet jelentkezni.
A Magyar Lapkiadók Egyesületének közlése szerint második éve támogatják a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium csaknem két évtizede minden tanévben megrendezett Szabó Miklós szövegértési versenyét.
A szövegértési verseny célja, hogy a Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott kulcskompetenciák közül erősítse az anyanyelvi, az idegen nyelvi, a digitális képességeket, az önálló tanulást, a kezdeményezőképességet és az esztétikai tudatosságot.

A versenyen változatos feladatokon keresztül a diákoknak nemcsak a nyelvi kompetenciájukról kell számot adniuk, hanem szükségük van logikus gondolkodásra és magabiztos helyzetértékelésre is.

A szövegértési verseny idei témája a Bibó Gimnázium egykori diákjának, Miklósa Erikának operaénekesi tevékenysége, aki 1999 óta Kiskunhalas díszpolgára. A verseny kétfordulós, a döntőt március 26-án tartják.

A közleményben utalnak arra, hogy a PISA nemzetközi felmérés szerint a magyar 15 évesek a 28. helyen állnak az 57 részt vevő ország között, a 4-es és 5-ös képességszintet olvasásból a magyar fiataloknak mindössze 23 százaléka teljesítette.

A jelentkezés és a részvétel feltételei megtalálhatók a www.bibo.halas.hu és a www.vhildi.hu honlapon.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Láng Orsolya: Személyes okok, Prae Kiadó, 2021
irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól

Más művészeti ágakról

színház

Sötét bohózat egy lehetséges jövőről Sötét bohózat egy lehetséges jövőről
Pintér Béla és a Vérvörös Törtfehér Méregzöld
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor
gyerek

Hátha találunk megoldást Hátha találunk megoldást
Interjú a SQUAD – A banda - drogprevenciós tinimusical író-rendezőjével, Janik Lászlóval
A Mirrén titkának könyvbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés