bezár
 

art&design

2010. 02. 12.
Bolgár képek a Nemzeti Táncszínház galériájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nadezsda Pavlova bolgár fényképész Menekülés Elfikába címmel állítja ki 35 színes, nagyméretű képét vasárnaptól Budapesten, a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában.
A táncszínház és a Szófiai Magyar Kulturális Intézet közös szervezésében létrejövő kiállítást Eifert János fotóművész mutatja be a bolgár fotográfus jelenlétében - mondta el az MTI-nek Móger Ildikó, a szófiai intézet igazgatója.

Eifert János felidézte, hogy tavaly októberben ismerkedett meg Nadezsda Pavlovával Plovdivban, a nemzetközi fotográfus találkozón, s az ő ötlete volt, hogy Pavlova képeit bemutassák Budapesten is. Eifert János válogatta a tárlatot a fotós elmúlt két évi "terméséből". 35 színes felvételt egy méterszer egy méter nagyságú fotóvászonra nagyítottak és festőkeretre feszítettek.

A bolgár fotós képei varázslatos, csak az ő képzeletében élő helyet jelölnek, ahol jól érzi magát, ahová elvágyódik, ahol könnyebben tud lélegezni, ahol szabad és nyugodt - mutatott rá Eifert János a tárlat címéről (Menekülés Elfikába) szólva. Hozzátette: a kiállításon szereplő fotók többek között Balcsikban, a fekete-tengeri bolgár városkában, Naxos görög és Gökceada égei-tengeri török szigeten, Izraelben a Holt-tenger sószikláinál és a bolgár Pcselina erőmű körüli aranyló erdőkben készültek.

Nadezsda Pavlova 41 éves, 2004-ben robbant be képeivel a nemzetközi fotográfus közéletbe és azonnal díjat is nyert a Giovanni Crespi olasz fotós pályázaton. Azóta is minden évben elvitt egy-egy elismerést a nemzetközi fotós megmérettetésekről, így Franciaországból, Spanyolországból, Kínából, Görögországból, Portugáliából.

Pavlova műszaki és közgazdasági egyetemen diplomázott és a szófiai művészeti főiskola fotós szakát is elvégezte. A fotózás a "szerelme", különben egy építőipari cég pénzügyi menedzsere.

A Menekülés Elfikába című tárlata február 28-ig lesz nyitva a Nemzeti Táncszínházban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron

Más művészeti ágakról

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról
színház

A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya
Színházról a karanténban: Az OSZMI három podcast-beszélgetéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés