bezár
 

art&design

2010. 02. 14.
Milliós értékű Polaroid-képgyűjteményt árvereznek el
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dollármilliókat érő Polaroid-képgyűjteményt árverez el nyáron New Yorkban a Sotheby's aukciósház, az alkotások tetemes része a fotóművészet legnagyobb alakjaitól származik.
A több mint 1200 felvételt tartalmazó kollekció árát 7,5-11,5 millió dollárra (1,5-2,3 milliárd forintra) becsülik. Az érdeklődők a Sotheby's június 21-22-iki aukcióján tehetnek ajánlatott a képekre, amelyeket a Polaroid kamera atyja, Edwin Land kezdett el gyűjteni.

A felvételek olyan művészek szemével láttatják a világot, mint például Peter Beard, Chuck Close, William Wegman, David Levinthal, Robert Frank, David Hockney, Robert Mapplethorpe. A művészek között Andy Warhol is szerepel, a legtöbb - közel négyszáz - fotót azonban Ansel Adams jegyzi.
"Ez a gyűjtemény egyedülálló ábrázolásmódja annak a hatásnak, amelyet forradalmi technológiája révén a Polaroid a fényképezés történetére gyakorolt" - fogalmazott az azonnal előhívó gép jelentőségét kiemelve a Sotheby's közleménye.

Az árverést megelőzően az aukciósház március 17. és 21. között kiállításon mutatja be a képeket az amerikai nagyvárosban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Művészek a járvány idején#3 Művészek a járvány idején#3
Interjú Bartha Ágnessel a kialakult helyzetről, otthonmaradásról, és tervezett munkákról
art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről

Más művészeti ágakról

A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
A Lehetnék bárki című antológiáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés