bezár
 

art&design

2010. 04. 19.
Hajdúböszörmény - A festők városa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hónap elején Sántha Antal képzőművészeti magángyűjteményéből Hajdúböszörmény - A festők városa címen nyílt kiállítás, ahol a város egykori és jelenlegi festői állítottak. A tárlat még öt napig látható.
Sántha Antal egyedülálló képzőművészeti magángyűjteményéből nyílt kiállítás április 1-én Hajdúböszörményben. Ez a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepről is ismert város történetében az első olyan 100 évet átfogó tárlat, amely a város történetének legmeghatározóbb böszörményi vonatkozású festőit igyekszik bemutatni egy-egy munkával fémjelezve a képzőművészek munkásságát.
Hajdúböszörmény - A festők városa
A kiállított művek egytől egyik az utóbbi száz év alkotásai. A XX. század elejétől napjainkig tekinthetjük végig a helyi vonatkozású alkotásokat. A koncepció abszolút a festőkre koncentrált, a magángyűjtő ugyanis nem érezte céljának, hogy a kortárs képzőművészeti technikákat is bevonja a kiállítás anyagába, inkább a festészetben törekedett a teljességre.

A kiállítás alkalmából a tárlattal azonos címen album is megjelent, amelyben a kiállított képek, valamint az alkotók portréi és életrajzai  is megtalálhatók. A tárlat ingyenesen megtekinthető április 23-ig a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ emeleti galériájában és kiállítótermében.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés