bezár
 

zene

2010. 08. 11.
Tisza-tavi fesztivál vakokkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vakok kerékpároznak, vízitúráznak, illetve kérdezőbiztosként is közreműködnek azon a Tisza-tavi fesztiválon, amelyet Sarud község önkormányzata rendez péntektől vasárnapig.
Lőrinc Zsuzsa, a rendezvény szakmai koordinátora elmondta az MTI-nek, hogy a fesztivál ideje alatt vakok segítségével végeznek majd egy, a fogyasztói szokásokat firtató kérdőíves felmérést. A szervezők abban bíznak, hogy a vak kérdezőbiztosok és a formanyomtatvány kérdéseire válaszoló vendégek között közvetlenebb, emberibb kapcsolat alakul ki: a látó emberek talán jobban megértik majd, hogy milyen élni egy olyan világban, ahol nincsenek színek, és a formák is csak kézzel érzékelhetők.

Augusztus 14-én látók irányította tandemkerékpárokon biciklis kalandozásra indulnak a fesztivál vak résztvevői. A kerékpáros kincskereső kalandtúrán, összesen 38 kilométert tekernek a látássérültek, miközben hét Tisza-tó körüli település kincseket rejtő portáit látogatják meg. A helyszíneken furfangos feladatokat kell megoldaniuk: azok között szerepel póniló befogása kiskocsiba, önálló kocsikázás, preparált tiszai halak felismerése. Ha a feladatokat teljesítették, jutalmul aranytallérokat kapnak minden állomáson. A fesztivál helyszínére visszaérve tallérjaikkal részt vehetnek a kincsvásáron, majd az azt követő közös lakmározáson.

A következő nap a látássérültek alkotta csapatok vízitúrán vesznek részt látó segítők közreműködésével. Ezúttal a Tisza-tavon kiépített állomásokon versenghetnek az aranytallérokért - közölte Lőrincz Zsuzsa.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Két Bohémélet rendezés az Operában
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.
Interjú Ittzés Gergely nemzetközi hírű fuvolaművésszel a siker titkairól, improvizációról és kompozícióról, általában véve zenéről
Edin Karamazov lantestje a Zeneakadémián

Más művészeti ágakról

irodalom

„Second hand magyarok” a Kis Présházban „Second hand magyarok” a Kis Présházban
György Alida és André Ferenc szerzői estje
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
art&design

Sorsszimfóniák Sorsszimfóniák
Az ugyanolyanok című kiállításról
Gyöngyössy Bence: A feltaláló


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés