bezár
 

art&design

2011. 01. 15.
Rongyos utolsó vacsora
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rongyból készített színpompás másolatot Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című festményéről egy nő az Egyesült Államokban.
Laura Bell 800 órát töltött azzal, hogy összegyűjtse az alapanyagot, de még vásárolnia is kellett hozzájuk, hogy meglegyen minden szükséges szín. Maga a munka már gyorsabban ment, 200 óra alatt elkészült a 4 méter 20 centi széles és 120 centi magas textilkép, amely a klasszikus festmény hű mása.

A mű felkeltette az Akár hiszed, akár nem! - Believe It or Not! - nevű amerikai múzeumlánc érdeklődését, amely ki akarja állítani egyik részlegében. Nem ez lesz a múzeumhálózat első "utolsó vacsorája": van már neki pirítósokból, rizsszemekből és negyeddollárosokból alkotott is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban
art&design

A nagy „csiga” útvesztőjében A nagy „csiga” útvesztőjében
Szubjektív kiállítási körkép a New York-i Guggenheim Múzeumban
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára

Más művészeti ágakról

Tudósítás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés