bezár
 

art&design

2011. 01. 15.
Rongyos utolsó vacsora
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rongyból készített színpompás másolatot Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című festményéről egy nő az Egyesült Államokban.
Laura Bell 800 órát töltött azzal, hogy összegyűjtse az alapanyagot, de még vásárolnia is kellett hozzájuk, hogy meglegyen minden szükséges szín. Maga a munka már gyorsabban ment, 200 óra alatt elkészült a 4 méter 20 centi széles és 120 centi magas textilkép, amely a klasszikus festmény hű mása.

A mű felkeltette az Akár hiszed, akár nem! - Believe It or Not! - nevű amerikai múzeumlánc érdeklődését, amely ki akarja állítani egyik részlegében. Nem ez lesz a múzeumhálózat első "utolsó vacsorája": van már neki pirítósokból, rizsszemekből és negyeddollárosokból alkotott is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem
Interjú Ősz Gábor képzőművésszel a holland kortárs képzőművészeti életről, a műgyűjtőkről és a holland-magyar intézményi különbségekről
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform
gyerek

Nem Tilos Olvasni!
Online könyvklub a Tilos az Á Könyvektől


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés