bezár
 

színház

2008. 06. 24.
Fehérvári díj Szurdi Miklósnak
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közönség szavazatai alapján Szurdi Miklósnak, a Vörösmarty Színház július végén elköszönő igazgatójának adományozta az idei Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat Székesfehérvár közgyűlése; az elismerést kedden adta át a város polgármestere.

Szkéné színház

Warvasovszky Tihamér hangsúlyozta: Szurdi Miklós elkötelezetten, szakmai hozzáértéssel és szeretettel irányította a Vörösmarty Színház munkáját. 

Nehéz időszakban, a teátrum felújításának idején választották meg. Akkor, amikor a városnak nem volt igazi kőszínháza, s a művészek afféle vándortársulatként dolgoztak, összetartotta a csapatot, társulatot épített, s mindent megtett azért, hogy az "ezerfejű Cézár" megszeresse, magáénak érezze a teátrumot - mutatott rá a polgármester.

Szurdi Miklós öt évet töltött el a Vörösmarty Színház élén, s ez az időszak - ahogy ő fogalmazott - életének meghatározó része volt. 

A város közgyűlése májusban Vasvári Csaba személyében új igazgatót választott. Ő július elsejétől megbízás alapján együtt dolgozik már a régi igazgatóval, és augusztus elsején veszi át a színház vezetését. A következő évad műsortervét még Szurdi Miklós állította össze.

A Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat 1989 márciusában alapította a székesfehérvári közgyűlés. A közönség szavazatai alapján odaítélt díjjal minden évben a színházi évadban kimagasló teljesítményt nyújtó, a legkiválóbb produkciót létrehozó művészek, rendezők, koreográfusok, zeneszerzők, vendégművészek munkáját ismerik el. 

Az idei díj a közönség búcsúja volt Szurdi Miklóstól.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés