bezár
 

art&design

2011. 08. 19.
Brazília színei Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest szívében található Nádor Galéria és a Belvárosi Művészek Társasága szeptemberben rangos brazíliai művészeket lát vendégül. A Brazília színei című kiállításon olyan nemzetközi hírű művészekkel ismerkedhetünk meg, akik Sao Paulo, Rio de Janeiro és Bahia államaiban élnek és alkotnak.
A tárlaton tizennégy művész munkáit láthatjuk majd. A Budapesten még soha nem járt művek nem nélkülözik az európai kötődéseket, de a kelet-európainál erőteljesebb, bujább, melegebb, igazodástól mentes alkotásmód és kolorit jellemzi az alkotók munkáit.

A főleg hölgyekből álló művészcsoport hűen tükrözi a csodálatos és óriás Brazília sokszínűségét, amelyben érzékelhetjük a latin metropolisz és a dzsungel levegőjének egymással ellentétes izgalmas atmoszféráját.
MANUELA WEINSTEIN:  Brazil kert
A kiállítást 2011. szeptember 8-án csütörtökön, 18 órakor, Sérgio Eduardo Moreira Lima Brazília magyarországi nagykövete nyitja meg. Köszöntőt mond: Kovács Péter Balázs, képzőművész, a galéria vezetője.

A kiállítás 2011. szeptember 23-ig tekinthető meg, a Nádor Galériában (1051 Budapest, József Nádor tér 8.,  nyitva tartás: kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat 10-18 óráig).

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde
art&design

Életem története Életem története
Gát János: Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent – Beszélgetések Reigl Judittal – egy festő (ön)életrajza, Corvina Kiadó, 2020.
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés