bezár
 

art&design

2011. 09. 06.
Újrarendezett állandóság a Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Nemzeti Galéria régóta tervezi állandó kiállításainak újrarendezését és a hozzátartozó kiállítóterek felújítását. 2011. október végétől újra látogatható lesz a Munkácsy Mihály művészetét bemutató állandó kiállítás, amely gazdagodik a századvég realista szemléletét képviselő művekkel, olyan művészek alkotásaival, mint Bihari Sándor, Pataky László, Fényes Adolf vagy Tornyai János.
A 19. századi történeti festészeti kiállítás újjárendezését, egyúttal a főépület I. emeleti kiállítóterének felújítását a Magyar Nemzeti Galéria fejlesztési koncepciójában 2011. év végére tervezte. A megújult kiállítótérben 2012. év elejétől új időszaki kiállítás kerül bemutatásra. A teljes egészében szponzori támogatásból megrendezésre kerülő tárlat lehetőséget teremt arra, hogy az 1200 nm-es kiállítótér felújítását külső forrásból fedezze a Magyar Nemzeti Galéria.

A 2012. január 3. és augusztus 31. között látható kiállítás saját kurátori elgondolás alapján jön létre, bemutatva a magyar történelemhez és a magyar kultúrtörténethez kapcsolódó emblematikus főműveket. A tárlat az Országos Széchényi Könyvtárral, a Magyar Nemzeti Múzeummal és a Magyar Országos Levéltárral együttműködve valósul meg. A kiállítás koncepciója szervesen illeszkedik a Magyar Nemzeti Galéria eddigi nagy történeti kiállításainak sorába.
nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Megnyitószöveg
A magyar szocialista kerámia története
Néma Júlia kerámiái kapcsán
art&design

Avagy a neves borrégió jegyajándéka a kortárs művészetnek

Más művészeti ágakról

gyerek

Megjelent Dániel András 20. Kufli-kötete
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés