bezár
 

irodalom

2008. 09. 20.
Írónők nemzetközi konferenciája a két Komáromban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az európai gondolatot és nemzeti adalékait tárgyalja a női írók szemével az a konferencia, melyet szeptember 26-án és 27-én rendez az Essencelle Kulturális Alapítvány Komáromban és Komárnóban - tájékoztatta a sajtót az alapítvány elnöke.
Kilenc országból összesen 17 alkotó vesz részt a konferencián, Magyarországot Bán Zsófia és Menyhért Anna képviseli - tette hozzá Gecsőné Glaser Judit.

A Horvátországból, Csehországból, Szerbiából, Szlovéniából, Ukrajnából, Ausztriából, Szlovákiából és Romániából érkező írónőket a konferencia előtt a Parlamentben köszönti Mandur László, az Országgyűlés alelnöke és Vidorné Szabó Györgyi, az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság elnöke.

A rendezvényen délelőttönként a komárnói Selye János Egyetem konferenciatermében tartanak felolvasásokat, majd délutánonként a komáromi Monostori Erődben kerekasztal-beszélgetések zajlanak.

A konferenciához mindkét nap zenei esemény is kapcsolódik: szeptember 26-án, pénteken a Harcsa Veronika Quartet ad ingyenes dzsesszkoncertet a Monostori Erődben, másnap pedig az Accord Quartet játszik Haydn-, Schubert- és Bach-darabokat a komárnói Tiszti Pavilonban.

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés