bezár
 

építészet

2017. 02. 23.
Kihirdette az Evezőspálya céltornya pályázat nyerteseit az MMA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdette az Evezőspálya céltornya 2016 című pályázat eredményét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) építőművészeti tagozata, amely a 40 évnél fiatalabb építészek terveit várta az elkövetkező évek világversenyeit is kiszolgáló szegedi kajak-kenu evezőspálya épített környezetének területfejlesztésére, illetve az ahhoz kapcsolódó létesítmények építészeti megfogalmazására.

A felhívás szerint Magyarország rendezi meg Moszkva és Duisburg mellett 2018-ban a kajak -kenu világkupaversenyt, amely felvezetése lesz a szintén ide szervezett 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak is. Az MMA ezért egy teoretikus jellegű pályázat keretében várta a versenyek után is jól használható, ideálisra elképzelt evezőspálya koncepcióját.
    

Az MMA csütörtöki tájékoztatása szerint a felhívásra 14 pályamű érkezett, és a bírálóbizottság többszöri áttekintés, majd vita és elemzés után egyhangú szavazással döntött. A bruttó 1,3 millió forintos díjazással járó első díjat Máté Tamás és Vass-Eysen Áron terve nyerte, a második helyezett Szabó Renáta lett, aki bruttó 1,2 millió forintot kapott, a harmadik helyért járó bruttó 700 ezer forintos jutalmat Árkovics Lilla, Babos Annamária, Gönczöl Zsófia és Weiszkopf András kapta.
    

Kiemelt elismerésben, és a vele járó bruttó 400 ezer forintos díjazásban három pályamű alkotói részesültek, a 300 ezer forintot érő elismerést pedig két pályamű alkotói kaptak.
    

A nyertes munkák alkotói február 28-án délután prezentálják terveiket. A pályaműveket és a folyamatot a zsűri jelenlétében meg is vitatják.
    

A bírálóbizottság elnöke Petrovics Kálmán, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fejlesztési alelnöke volt, mellette Bodonyi Csaba, Széchenyi- és Ybl-díjas építész és Vesmás Péter Ybl-díjas építész foglalt helyet a zsűriben. A tagok a prezentációk után összegzik a pályázatokkal kapcsolatban felmerült gondolatokat és várják a jelenlévők kérdéseit.
    

A beszélgetést Somogyi Krisztina vizuális környezetkutató vezeti.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott

Más művészeti ágakról

irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
Judd Apatow: Staten Island királya


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés