bezár
 

építészet

2017. 02. 23.
Kihirdette az Evezőspálya céltornya pályázat nyerteseit az MMA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdette az Evezőspálya céltornya 2016 című pályázat eredményét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) építőművészeti tagozata, amely a 40 évnél fiatalabb építészek terveit várta az elkövetkező évek világversenyeit is kiszolgáló szegedi kajak-kenu evezőspálya épített környezetének területfejlesztésére, illetve az ahhoz kapcsolódó létesítmények építészeti megfogalmazására.

A felhívás szerint Magyarország rendezi meg Moszkva és Duisburg mellett 2018-ban a kajak -kenu világkupaversenyt, amely felvezetése lesz a szintén ide szervezett 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak is. Az MMA ezért egy teoretikus jellegű pályázat keretében várta a versenyek után is jól használható, ideálisra elképzelt evezőspálya koncepcióját.
    

Az MMA csütörtöki tájékoztatása szerint a felhívásra 14 pályamű érkezett, és a bírálóbizottság többszöri áttekintés, majd vita és elemzés után egyhangú szavazással döntött. A bruttó 1,3 millió forintos díjazással járó első díjat Máté Tamás és Vass-Eysen Áron terve nyerte, a második helyezett Szabó Renáta lett, aki bruttó 1,2 millió forintot kapott, a harmadik helyért járó bruttó 700 ezer forintos jutalmat Árkovics Lilla, Babos Annamária, Gönczöl Zsófia és Weiszkopf András kapta.
    

Kiemelt elismerésben, és a vele járó bruttó 400 ezer forintos díjazásban három pályamű alkotói részesültek, a 300 ezer forintot érő elismerést pedig két pályamű alkotói kaptak.
    

A nyertes munkák alkotói február 28-án délután prezentálják terveiket. A pályaműveket és a folyamatot a zsűri jelenlétében meg is vitatják.
    

A bírálóbizottság elnöke Petrovics Kálmán, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fejlesztési alelnöke volt, mellette Bodonyi Csaba, Széchenyi- és Ybl-díjas építész és Vesmás Péter Ybl-díjas építész foglalt helyet a zsűriben. A tagok a prezentációk után összegzik a pályázatokkal kapcsolatban felmerült gondolatokat és várják a jelenlévők kérdéseit.
    

A beszélgetést Somogyi Krisztina vizuális környezetkutató vezeti.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
építészet

Építészet, talán ahogy még nem láttuk Építészet, talán ahogy még nem láttuk
Magyar építészet. A szépítő bizottmánytól napjainkig. Kossuth Kiadó, 2017., 343 oldal, 7900 Ft

Más művészeti ágakról

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
Esterházy az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés