bezár
 

építészet

2017. 02. 23.
Kihirdette az Evezőspálya céltornya pályázat nyerteseit az MMA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdette az Evezőspálya céltornya 2016 című pályázat eredményét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) építőművészeti tagozata, amely a 40 évnél fiatalabb építészek terveit várta az elkövetkező évek világversenyeit is kiszolgáló szegedi kajak-kenu evezőspálya épített környezetének területfejlesztésére, illetve az ahhoz kapcsolódó létesítmények építészeti megfogalmazására.

A felhívás szerint Magyarország rendezi meg Moszkva és Duisburg mellett 2018-ban a kajak -kenu világkupaversenyt, amely felvezetése lesz a szintén ide szervezett 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak is. Az MMA ezért egy teoretikus jellegű pályázat keretében várta a versenyek után is jól használható, ideálisra elképzelt evezőspálya koncepcióját.
    

Az MMA csütörtöki tájékoztatása szerint a felhívásra 14 pályamű érkezett, és a bírálóbizottság többszöri áttekintés, majd vita és elemzés után egyhangú szavazással döntött. A bruttó 1,3 millió forintos díjazással járó első díjat Máté Tamás és Vass-Eysen Áron terve nyerte, a második helyezett Szabó Renáta lett, aki bruttó 1,2 millió forintot kapott, a harmadik helyért járó bruttó 700 ezer forintos jutalmat Árkovics Lilla, Babos Annamária, Gönczöl Zsófia és Weiszkopf András kapta.
    

Kiemelt elismerésben, és a vele járó bruttó 400 ezer forintos díjazásban három pályamű alkotói részesültek, a 300 ezer forintot érő elismerést pedig két pályamű alkotói kaptak.
    

A nyertes munkák alkotói február 28-án délután prezentálják terveiket. A pályaműveket és a folyamatot a zsűri jelenlétében meg is vitatják.
    

A bírálóbizottság elnöke Petrovics Kálmán, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fejlesztési alelnöke volt, mellette Bodonyi Csaba, Széchenyi- és Ybl-díjas építész és Vesmás Péter Ybl-díjas építész foglalt helyet a zsűriben. A tagok a prezentációk után összegzik a pályázatokkal kapcsolatban felmerült gondolatokat és várják a jelenlévők kérdéseit.
    

A beszélgetést Somogyi Krisztina vizuális környezetkutató vezeti.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés