bezár
 

színház

2019. 02. 27.
Bolognában a Látszatélet
Negyedik alkalommal tér vissza Olaszországba a Proton Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bolognában a Látszatélet Az elmúlt években már több előadással is megfordult a Proton Színház különböző olasz városokban: Santarcangelo di Romagnában (Frankenstein-terv, 2011), Rómában (Szégyen, 2012), Cividale del Friuliban (Winterreise, 2018) és 2019 márciusára pedig Bolognába kaptak meghívást, ezúttal a Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet című előadással.

A VIE Festival a kortárs és a különféle művészeti ágakat összehangoló színpadi produkciókra fókuszál. A korábbi években olyan művészek szerepeltek a programban, mint Romeo Castellucci, Jan Fabre, Alain Platel, Josef Nadj, Alvis Hermanis, a Rimini Protokoll vagy Thomas Ostermeier, akik egytől egyig korunk legnagyobbjainak számítanak az előadóművészetben. A „Fesztiválok utcái” nevű rendezvényen idén március 1. és 10. között 6 városban (Bologna, Modena, Carpi, Vignola, Cesena, Castelfranco Emilia) összesen 20 helyszínen várják a kortárs művészetre nyitott közönséget. A Látszatélet a bolognai Arena del Soléban lesz látható az esemény nyitó- és másnapján, március 2-án egyben 75. jubileumi alkalommal.

Szkéné színház

Az előadás legutóbb a franciaországi Orléans-ban vendégszerepelt, ahol remek fogadtatásban és kritikákban részesült, ezekből idézünk:

„A harmadik kép mellbevágó. Miután a szoba kiürült, az egész lakás, mint az óra számlapján a mutató, körbefordul a tengelye körül, nagyon lassan. Minden, ami nincs rögzítve, összeomlik. A néző pedig megrökönyödötten bámulja a leírhatatlan káoszt. Mundruczó a világban uralkodó káoszt jeleníti meg ezzel a lélegzetelállító allegóriával, amelyet semmi nem állíthat meg, a társadalmat vizsgálja, különösen az őt közvetlenül körülvevő magyar viszonyokat. Van ebben a rendezőben valami Milo Rau-s, bár a metaforikus vonal Mundruczónál kidolgozottabb. A kisebbségek érdeklik, a magányos nők, azok a gyerekek, akiket idejekorán megviselt az élet. Erőteljes előadás ez, amely semmiképpen sem hagy hidegen!” Mon Tétras Lyre

Látszatélet (Proton Színház)

„Sokoldalú alkotóhoz méltón Mundruczó Kornél ezekkel a nyers, pengeéles szövegekkel és egyszerre lírai és triviális videókkal színházi és filmes tudásának széles eszköztárát mutatja meg. Hogy nyomatékosítsa mondanivalóját a lecsúszottak társadalmi rétegéről, szereplőit hozzájuk illő díszletbe helyezte, amely azonban 360°-os fordulatot vesz. A feje tetejére állít mindent, hogy kellőképpen rámutathasson megújulásra képtelen világunk fejetlenségére.” Magcentre

Látszatélet (Proton Színház)

A Látszatélet Magyarországon legközelebb április 3-án és 4-én látható a társulat már megszokott helyén, a Trafóban, ahol a következő hónapban, május 9-én és 10-én a Szégyen is műsorra kerül.

További információk a www.trafo.hu oldalon érhetők el.

Fotók: www.afishaplus.ru  

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Hetente három jó független előadás Budapesten Hetente három jó független előadás Budapesten
Beszélgetés Boross Martinnal
színház

Hazudjunk, hisz mire jó az igazság? Hazudjunk, hisz mire jó az igazság?
Gorkij-dráma az Örkény Színházban
Yoann Bourgeois: Éjféltájt (Minuit) a BTF-en
Octopus az Ódry Színpadon

Más művészeti ágakról

Ivan & The Parazol lemezbemutató koncert, Akvárium Klub, 2019. 05. 03.
Justin Baldoni: Két lépés távolság
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés