bezár
 

zene

2019. 07. 23.
Közös turnéra indul a Djabe és Steve Hackett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közös turnéra indul a Djabe és Steve Hackett A Djabe zenekar ismét a Genesis egykori gitárosával, Steve Hackett-tel indul turnéra, amelynek első állomása július 30-án a Budapest Jazz Clubban lesz.

A koncertkörút során ismét felcsendülnek a Life Is A Journey című album darabjai, valamint Djabe-, Hackett- és Genesis-klasszikusokat is hallhat a közönség - mondta el Égerházi Attila, a zenekar alapító-gitárosa.

A művész azt is felidézte, hogy több mint 20 éves barátság és munkakapcsolat fűzi Steve Hacketthez, a Genesis egykori gitárosához. 2008 óta pedig minden évben tartanak egy közös turnét, melynek során Djabe-, Steve Hackett-, Genesis- és közös szerzeményeket játszanak. 

A mostani The Journey Continues elnevezésű koncertkörúton főként a 2016-ban Szardínia szigetén rögzített Life Is A Journey című album anyaga hallható majd.

A jó kétórás koncertekből álló turné első állomása július 30-án a Budapest Jazz Clubban lesz, másnap Csehországban lépnek fel, majd visszatérnek Magyarországra: augusztus 1-jén Miskolcon, 2-án Balatonlellén, 3-án pedig Nyíregyházán adnak koncertet.

Égerházi Attila arról is beszélt, hogy 2019-ben visszatértek Szardíniára, ahol felvettek egy újabb közös anyagot Steve Hackett-tel, az album a tervek szerint idén decemberben jelenik meg, emellett októberben jön ki a 2003-as Táncolnak a kazlak című album anyaga hagyományos bakelit hanglemezen.

A kép forrása: eventimapollo.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés