bezár
 

zene

2019. 08. 21.
Bach kantátája a gödöllői kastélyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bach kantátája a gödöllői kastélyban Bach egyik ritkán játszott világi kantátájának színpadi változatát mutatják be szombaton a Gödöllői Királyi Kastélyban a Barokk Randevú elnevezésű rendezvényen.

Bach Phoebus és Pán párviadala című világi kantátájának színpadi változatát Dénes Viktor rendezésében, a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével mutatják be Hollerung Gábor vezényletével. A főbb szerepekben Najbauer Lóránt, Balogh Eszter, Szigeti Karina és Szerekován János lép színpadra. 

A Phoebus és Pán párviadala című mű témája egy görög mitológiai dalnokverseny, az előadást a virtuóz áriák és dalok teszik különlegessé. A kantátát először feltehetően 1729-ben adták elő Lipcsében.

A Barokk Randevún a barokk korszak sokszínűsége kerül a középpontba augusztus 24-én és 25-én azzal a céllal, hogy klasszikus és crossover jellegű produkciók bemutatásával hozza közelebb a barokk zenét a közönséghez.

A kép forrása: wikipedia.org

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.
Deep Purple, Monster Truck, 2019.12.09., Budapest Aréna
Interjú Ittzés Gergely nemzetközi hírű fuvolaművésszel a siker titkairól, improvizációról és kompozícióról, általában véve zenéről
Edin Karamazov lantestje a Zeneakadémián

Más művészeti ágakról

színház

Beckett újratöltve Beckett újratöltve
Könyvbemutató a Keletben
irodalom

„Second hand magyarok” a Kis Présházban „Second hand magyarok” a Kis Présházban
György Alida és André Ferenc szerzői estje
Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés