bezár
 

film

2019. 08. 30.
Folytatódik az OkosMozi program
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az Uránia Nemzeti Filmszínház októbertől 10 alkalommal ingyenes délelőtti iskolai vetítés keretében ismét műsorra tűzi Milorad Krstić sokszorosan díjnyertes alkotását, a Ruben Brandt, a gyűjtőt.

A 2019/20-as tanévben is folytatódik az OkosMozi program. A tavalyi év egyik legnagyobb sikere a kultfilmmé vált Ruben Brandt, a gyűjtő volt. A pörgős film művészeti tudástárnak, akciófilmbe kódolt lexikonnak is felfogható, amely híd lehet a fiatalok, a művészet és az oktatás között. Az előző félévben indított sikeres kezdeményezést folytatva az Uránia Nemzeti Filmszínház októbertől 10 alkalommal ingyenes délelőtti iskolai vetítés keretében ismét műsorra tűzi Milorad Krstić sokszorosan díjnyertes alkotását. A szervezők szeptember 25-ig várják az ország minden részéről az iskolai csoportok jelentkezését, akik szeretnék, hogy az élményből tanulás legyen, a tanulásból pedig élmény váljon. A filmben található művészeti utalások feldolgozásához sok segítséget nyújt a www.okosmozi.hu oldal.

Jelentkezni írásban az iskola@urania-nf.hu e-mail címen lehet legkésőbb 2019. szeptember 25., szerda, 12 óráig. Egy intézmény egy alkalomra jelentkezhet, legalább 50, legfeljebb 425 fővel. A vetítésen tanulói jogviszonnyal rendelkező – 12 év fölötti – diákok vehetnek részt, valamint a jelentkezési lapon megadott számú kísérő tanár. A vetítéseket 10 perc terjedelmű prezentáció előzi meg.

A fesztiválokon is folytatódik a film diadalútja. A Ruben Brandt, a gyűjtő vasárnap elnyerte a legjobb filmnek járó díjat a Duna Filmfeszten, a szerbiai Szendrőn, a rendező Milorad Krstić pedig külön alkotói díjat kapott.

Képek forrása: IMDb

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés