bezár
 

irodalom

2019. 09. 15.
Irodalmi borkalandozás a Várkert Irodalom sorozatban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalmi borkalandozás a Várkert Irodalom sorozatban Aposztróf néven folytatódik a Várkert Irodalom beszélgetős, felolvasószínházzal szerkesztett sorozata, amelynek szeptember 24-ei szezonnyitó alkalmán az őszi, szüreti időszak és a bor kerül a fókuszba.

A sorozat alkalmain immár három éve hónapról hónapra egy-egy téma mentén ülteti le vendégeit és több száz fős közönségét Juhász Anna irodalmár. A tájékoztatás szerint szeptember 24-én Kolovratnik Krisztián, Rudolf Péter és Tasnádi Bence színművészek, Debreczeni Mónika, a Vylyan pincészet birtokigazgatója, valamint Horváth Csaba irodalomtörténész lesz a Várkert Bazár vendége. Az est témájára térve arra hívták fel a figyelmet, hogy a magyar bor hungarikum, a magyar kulturális hagyomány fontos része. "Emellett ott volt Petőfi, Krúdy és Gárdonyi asztalán, megjelenik Vörösmarty Mihály és Schäffer Erzsébet írásaiban is", a bordalok pedig a többi között Dragomán György, Szabó T. Anna, Háy János szövegeiben. Karinthy Frigyes, Hamvas Béla, Márai Sándor, Pilinszky János és Ady Endre mind szerették a bort - inni, és írni is róla - tették hozzá a szervezők.

Kép forrása: https://www.jegy.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
Wéber Anikó: Visszhangország. Pozsonyi Pagony, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés