bezár
 

irodalom

2020. 03. 04.
Éves Termés - második felvonás
Bemutatkoznak a 2019-es Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjasok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Éves Termés - második felvonás Március 6-án 19 órától az Itt és Most Közösségi Tér (Budapest, Ráday utca 18. - bejárat az Erkel utca 15. felől) termében, a Fiatal Írók Szövetsége szervezésében,  Csombor Rita, Szerényi Szabolcs, Vonnák Diána mesélnek éves munkájukról, és felolasnak kézirataikból.

A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj kuratóriuma 2019. áprilisában 13 sikeres pályázat támogatásáról döntött. Az ösztöndíjas szerzők úgy érezték, egy év önálló alkotómunka után itt az ideje, hogy megmutassák egymásnak és az olvasóknak, min dolgoztak az elmúlt évben. Az estek során friss kéziratokba hallgathatunk bele, átjárókat keresünk különböző alkotói világok között.

Plakát

A második alkalmon, március 6-án Csombor Rita, Szerényi Szabolcs és Vonnák Diána mesélnek éves munkájukról, és belehallgathatunk a kéziratokba. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni. Az esemény facebook-oldala pedig ezen a linken elérhető.

Az est folyamán a zenét Hoppál Basspoetry Mihály biztosítja, a házigazda pedig Konkoly Dániel lesz.

A többi ösztöndíjas szerzővel március 20-án és április 4-én találkozhatunk.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Két esemény margójára Két esemény margójára
A Margó Irodalmi Fesztivál zárónapjáról
irodalom

A művészeti autonómia létkérdése A művészeti autonómia létkérdése
A Késelés Villával irodalmi beszélgetéssorozat online estje
Paul Auster: Mr. Vertigo , 21. Század Kiadó, 2020

Más művészeti ágakról

Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
art&design

Az érintések láthatatlan története Az érintések láthatatlan története
Szántói Lilla taktilis érzékelésen alapuló kiállításáról
Énekesek, akik legendássá tették a rock’n’rollt
art&design

Andy Warhol utolsó szerelme Andy Warhol utolsó szerelme
A magyar performansz története 1966–2018 (4): Nyugati magyar performansz: Magyar Műhely (1972–95), SQUAT Színház (1976–91)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés