bezár
 

irodalom

2020. 04. 16.
Kedvezményesen megrendelhetők a Prae Kiadó könyvei
Olvasnivaló érkezhet, a legfrissebbtől a régebbi könyveinkig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Covid-19 járvány idején a kiadók sorra nehéz helyzetbe kerülnek. Így van ez a Prae Kiadó esetében is. Ha úgy gondolja, hogy szeretné megvásárolni könyveinket, most kedvezményes áron teheti.

Mint mindenkire, a kiadókra is nehéz idők járnak. Tapasztalhatták kedves olvasóink, hogy a szokásos könyvesbolti csatornákon megszűnt az értékesítés. A Kis Présházat is bezártuk a Bartók Béla úton, ahol saját könyvesboltocskánkban lehetett kézbe venni a könyveinket.

A Margó Olvasókör márciusi eseménye vagy a szegedi bemutató, amelyek a Teréz, vagy a test emlékezete című könyvről szóltak volna, elmaradnak. Csutak Gabi, Horváth Viktor és Molnár T. Eszter részvételével előre eltervezett marosvásárhelyi, brassói, kolozsvári és nagyváradi turnénk elmarad. A poszthumanizmus változatai pécsi, egri és szombathelyi bemutatói elmaradnak. A Deszka Fesztivál és a POSZT, melyen Molnár T. Eszter friss darabja szerepelt volna, elmarad. A külföldi könyvvásárok, melyekre a 12,5 Books készült, s melyben kiadónkat Cserháti Éva A Sellő titka című krimije képviseli, elmaradnak. A Kis Présház megannyi programja elmarad, köztük a Poli-P csoport poszthumanizmusról szóló sorozata.

Nem szervezünk új közönségtalálkozót senkinek. Nem jelennek meg a könyveink a nyári Ünnepi Könyvhétre, mert nem lehet Ünnepi Könyvhét a nyár elején. Abban talán lehet reménykedni, hogy ősszel kézbe lehet majd venni az új köteteket, most még bízunk az őszi Margó Fesztiválban.

És ami működik, az a krimipályázatunk, örülünk annak, hogy folyamatosan érkeznek a szövegek. Úgy tűnik, lesz időnk elolvasni a pályamunkákat.

És igen, hamarosan lesznek e-könyveink, és igen, májusban lesz webshopunk. A prae.hu portálon sorozatosan tesszük közzé a szerzőink által felolvasott irodalmi műveket, Pintér Tibor például felolvassa A harmónia tébolya című regényét teljes terjedelemben. A Poli-P csoport elgondolkodtató cikksorozatot indított a poszthumanizmus kapcsán.

Mikrokiadóból vált kis kiadóvá a Prae, és nem engedjük meg, hogy a körülmények lenyomjanak bennünket. Nem tehetjük meg azért sem, mert értékes közösségünk kiváló írókból, elméleti szakemberekből áll. Naponta tapasztaljuk, hogy a szellemi munka fontos, tartást ad, és sokszor a könyv, az olvasás az egyetlen, amihez az embernek kedve van.

A Prae Kiadó köteteit most 50%-os áron lehet megvásárolni, melyeket 5000 Ft fölött ingyen postázunk – egyébként sajnos kiszámlázzuk a postaköltséget (2 kg-ig bruttó 1505 Ft).

Amíg nem készül el a webshopunk, addig kérjük, írja meg vásárlási szándékait az info@prae.hu címen. Kiállítjuk és e-mailben elküldjük a számlát, melynek kiegyenlítését követően postára adjuk a könyveket.

Könyveink és áraink: https://www.prae.hu/book/

A Kiadó Facebook-oldalán továbbra is nyomon lehet követni a könyvek fogadtatását, a legújabb megjelenéseket.

Nosztalgiaként álljon itt egy kép a Kis Présházból, ahol szerzőink karácsonykor még dedikáltak.

Molnár T. Eszter paródiát olvas

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

irodalom

A mindennapok újraírása A mindennapok újraírása
Erzsébetvárosi Irodalmi Ösztöndíjpályázat nyerteseinek beszélgetéséről
irodalom

Szobor helyett hús-vér ember Szobor helyett hús-vér ember
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 7. nap
irodalom

Propolisz Propolisz
Helyzetjel
irodalom

Csak a közepe sötét az égnek Csak a közepe sötét az égnek
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap

Más művészeti ágakról

Tarek Boudali: 30 nap maximum
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről
gyerek

Áspis, kerekes Áspis, kerekes
Ölbeli játékok, gyerekirodalom és mozgásfejlődés
gyerek

Minden női szereplő én vagyok Minden női szereplő én vagyok
Interjú a Csáth Géza-díjas Elekes Dórával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés