bezár
 

film

2020. 04. 30.
Alternatív valóság közösségi filmezéssel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alternatív valóság közösségi filmezéssel Mi lenne, ha a földönkívüliek miatt kéne otthon maradnunk? Útjára indult egy közösségi játékfilm, pontosabban közösségi-játék-film, ahogyan meghatározzák az alcímben, mivel legalább annyira játékra és közösségépítésére invitálnak, mint amennyire a filmezés központi eleme az ATMO című projektnek.

Az ATMO csapata egy aluról szerveződő, önkéntes fiatalokból álló közösség, melynek célja, hogy a filmezés segítségével alakítsa át hétköznapi valóságunkat egy izgalmas sci-fi-vé. Az ATMO különlegessége, hogy a végcél egy sci-fi létrehozása, amit többfordulós folyamatban, erős, majdhogynem szerepjátékos karakterépítéssel, a résztvevők intenzív támogatásával, folyamatos egymásra hatással, és egy központi történetszállal igyekeznek mederben tartani a szervezők.

Az ATMO ugyanis nem rugaszkodik el teljesen a valóságunktól, sőt ki is használja a közös tapasztalatokat, azokat más alapra helyezve képez meg egy alternatív történeti síkot. Ebben a világban a maszk viselése a légköri szennyezettség miatt már régóta ajánlatos, az otthon maradás pedig a nemrégiben felbukkanó gáz-szerű, tudattal rendelkező entitás, a numborg faj fulladást okozó támadásai miatt javallott. A film síkja tehát jelentős párhuzamokat mutat vírus-dúlta valóságunkkal. A szervezők reményei szerint így a sokunknak frusztráló helyzeteket játékosabban tudjuk felfogni, fantáziadúsabb indokokat képezünk meg félelmeink vagy épp a korlátozó intézkedések okaiként, és egy közös történet megalkotása által egymással is kapcsolatot teremtünk.

A szervezők egyaránt várnak profi és amatőr filmes alkotókat, előbbiek a rendelkezésre álló eszközökkel való játékos alkotás örömét élhetik meg, utóbbiak pedig a projekt honlapján található videoleckéken keresztül megtanulhatják hogyan hozzák ki a legtöbbet okostelefonjuk kamerájából.

A közös alkotás központi platformja az ATMO honlapja, ahol három-négy hónapon keresztül kéthetente jelenik meg egy-egy novella a párhuzamos valóságban zajló eseményekről. A résztvevők ezekre tudnak reagálni saját készítésű, 1-2 perces jelenetekkel, amikből egy nélkülözhetetlen etűdöt el is készítenek a szervezők a következő heti novella elé.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Max Barbakow: Palm Springs
Ultraviolet a Netflixen 

Más művészeti ágakról

King Weed: Let There Be Weed (2021)
színház

Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni
A Csapodárok című darabról
Mécs Anna: Kapcsolati hiba, Scolar, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés