bezár
 

színház

2020. 05. 15.
Semmelweis-hetet rendez a Budapesti Operettszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Semmelweis-hetet rendez a Budapesti Operettszínház Az egészségügyi dolgozók előtt tisztelegve Semmelweis-hetet rendez a Budapesti Operettszínház; online "színpadán" a művészek mellett a Semmelweis Egyetem professzorai is megjelennek.

Semmelweis Ignác tanítása a kézmosás fontosságáról világszerte újra aktualitást nyert a járványhelyzetben. Az utóbbi hetekben jelentős médiaszereplők foglalkoztak a magyar orvossal, és Semmelweis neve a világon a 10. legolvasottabb Wikipédia-szócikk lett.

Szkéné színház

Mint elhangzott, a koronavírus elleni harc főszereplői ritkán láthatóak a színpadon. Az egészségügyi dolgozók előtt tisztelegve a Budapesti Operettszínház tematikus hetet szentel annak a magyar orvosnak, aki korát megelőzve majdnem 200 éve felfedezte a fertőzés leküzdésének titkát.

Kiss B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója elmondta: a teátrum úgy vészelte át az elmúlt két hónapot, hogy nem engedte el a nézői kezét. Online tartalmakat készítettek, amelyeket a művészek otthon, saját telefonjukkal vettek fel, operettekből, musicalekből mutattak be részleteket. Több tízezres, százezres nagyságrendű érdeklődésre tart számot ez a munkafolyamat - mondta, hozzátéve: ezzel a balettművészeket, szólistákat, színészeket, hangszeres művészeket, énekkari művészeket is motiválják.

HIRDETÉS

banner

A tematikus héten megszólaltatják a Semmelweis Egyetem kiválóságait - mondta, kiemelve, hogy megszólal Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Kellermayer Miklós, a Semmelweis Egyetem professzora, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Rosivall László akadémiai doktor, professor emeritus, a Semmelweis Emlékbizottság elnöke.

A színház főigazgatója felidézte, hogy két évvel ezelőtt készült egy új opera, Raymond J. Lustig amerikai zeneszerző Semmelweis című műve, amelyet az operettszínház mutatott be elsőként a Bartók Plusz Operafesztivállal együttműködésben. Ebből a zenés színházi alkotásából adnak elő részleteket a színház művészei és mellettük szólalnak meg az egyetem kiválóságai - mondta. Hozzátette: arra is készülnek, hogy CD-t és DVD-t készítenek az egészségügyi dolgozók számára, és terveznek olyan előadásokat is, amelyeken az egészségügyben dolgozók ülnek a nézőtéren.

Forrás: MTI

Fotó: Budapesti Operettszínház Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1
színház

Színház a koronav idején (1) Színház a koronav idején (1)
Dream Team, Cie Two in One, Civil Negyed*
Színház otthonról - A nép ellensége a Katona József Színházból
Mesék a Kolibriből a járvány idején

Más művészeti ágakról

gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az énekes katalizátor Az énekes katalizátor
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés