bezár
 

film

2020. 07. 16.
Íme a kolozsvári TIFF versenyprogramja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Íme a kolozsvári TIFF versenyprogramja Közzétették a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) versenyprogramját, amelyben 12 alkotás fog megmérettetni július 31. és augusztus 9. között - közölték a szervezők.

A kolozsvári Szabadság című napilap keddi cikke szerint a versenyprogramban első vagy második filmjüknél tartó rendezők alkotásai szerepelenk. A szervezők közlése szerint a provokatív és eredeti filmekben egyaránt helyet kap az erotika, a fekete humor és a családi dráma.

Mihai Chirilov, a TIFF művészeti igazgatója kiemelte, hogy az előző évekhez hasonlóan az idei is meglepetésekkel teli verseny lesz merész, borotvaélen táncoló történetekkel, különféle műfajokban, amelyeknek találkozási pontját a család képezi, annak minden válságával együtt.     

A fesztivált eredetileg május 29. és június 7. kellett volna megtartani, de a szervezők április elején elhalasztották egy későbbi időpontra a koronavírus-járvány miatt.     

Az új időpont bejelentése után közöltek, hogy többnyire szabadtéri vetítéseket fognak tartani Kolozsváron és környékén, a benti vetítéseknél igazodnak a járványügyi szabályokhoz. Romániában egyelőre a hatóságok nem engedélyezték a mozik megnyitását, mivel az elmúlt napokban ismét növekedni kezdett a koronavírus-fertőzött betegek száma.     

Az idei program olasz szekciójában megemlékeznek Federico Fellini olasz rendezőről születésének századik évfordulója alkalmából, nyolc alkotását láthatja a a közönség.     

A TIFF-et 2002-ben alapították, azóta Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb fesztiváljává vált. Tavaly 63 országból 220 filmet vetítettek, 95 ezer jegyet adtak el, a vetítéseken és a különböző rendezvényeken mintegy 130 ezer néző vett részt.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Jancsó Dávid vágóval karrierválasztásról, a vágó megítéléséről és a tudatosság szerepéről
Maria Sødahl: Remény
Spike Lee: Az 5 bajtárs
Louis-Julien Petit: A láthatatlanok

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A zenéért és a közönségért A zenéért és a közönségért
Interjú Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, koncertmesterrel sikerről és korunk zenei piacának követelményeiről
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon
Bodor Ádám – Sinistra körzet


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés