bezár
 

irodalom

2020. 07. 18.
Kihirdették a PesText fesztivál írópályázatának győztesét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették a PesText fesztivál írópályázatának győztesét Abafáy-Deák Csillagnak ítélték oda a szakmai díjat a PesText fesztivál RESET - az irodalom most is összeköt írópályázatán, amelynek közönségdíjára szerdától várják a szavazatokat.

Mindkét nyertes 200 ezer forint díjazásban részesül, és fellépési lehetőséget kap a szeptember végi PesText fesztiválon - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, az irodalmi pályázatra a tavalyinál kétszer több, 437 pályázat érkezett. A szakmai zsűri tagjai - Nádasdy Ádám, nyelvész, költő, prózaíró, műfordító, esszéista, egyetemi tanár (ELTE), Terék Anna költő és Hász Róbert, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője - az előzsűri által kiválasztott 12 írás közül válogatva ítélték oda a szakmai díjat Abafáy-Deák Csillagnak Csillagharcos című prózájáért.

Abafáy-Deák Csillag Marosvásárhelyen született, Kolozsváron szerzett bölcsészdiplomát magyar-angol szakon. Első írásai Kolozsváron az Utunk (ma Helikon), a Korunk és az Echinox lapokban jelentek meg. 1979-ben Németországba emigrált, a müncheni egyetem pszichológia szakán diplomázott. 1992 óta él Budapesten, prózát ír és publikál, valamint művészeti íróként rendszeresen közöl esszéket a kortárs képzőművészetről. Legutóbbi kötete Gyilkos karakterek címmel jelent meg idén a Parnasszus Kiadó gondozásában.

Arra a 11 műre, amelynek a szerzői közül valaki elnyeri a PesText közönségdíjat, július 15-től lehet szavazni a PesText weboldalán, ahol bemutatják a díjra jelölt műveket és írókat.

A tavalyi zsebkönyv, Piotr Szewc Pusztulás című regénye után, az idén újabb POKET-különkiadást, Andrzej Stasiuk Hogyan lettem író - Kísérlet szellemi önéletírásra című művét jelenteti meg a fesztivál és a kiadó. A zsebkönyv július 23-ától kerül a POKET fővárosi és vidéki automatáiba. A kötetbemutatót a tervek szerint augusztus 1-jén tartják, a zsebkönyv nagykövete Szabó Balázs.

A PestText fesztiválról - amelynek szervezői a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, valamint a Petőfi Irodalmi Ügynökség - további információk az esemény weboldalán, Facebook- és Instagram-oldalán érhetők el.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020
Márton László Nibelung-fordításának bemutatója a Kis Présházban

Más művészeti ágakról

art&design

Karanténba zárt vizuális napló Karanténba zárt vizuális napló
Birtalan Zsolt 40 nap (Karantén napló) kiállításáról
art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés