bezár
 

art&design

2020. 10. 14.
Budapest Art Week szombattól tíz napon át
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hetven budapesti kortárs galéria, kiállítótér, múzeum és műterem várja az érdeklődőket az 5. Budapest Art Week (BAW) képzőművészeti eseménysorozat keretében október 16. és 25. között. Az eddigi leghosszabb Budapest Art Week közönsége ezúttal kiállítások, műterembejárások, tárlatvezetések, vezetett városi séták, múzeumpedagógiai foglalkozások és sok egyéb program közül választhat.

A BAW egyik fontos célja, hogy a családok és fiatal felnőttek is résztvevőivé váljanak a rendezvénynek. Ennek érdekében indították például 2019-ben a Közelítő program elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozásokat, melyeket idén online rendezik meg.

Idén is visszatérnek továbbá a galériatúrák, vezetett városi séták, épületbejárások és tárlatvezetések, és a Nyitott Műtermek délutánja is újra jelentkezik. A látogatók ezúttal is betekintést kaphatnak egyéni művészek, többek között Barakonyi Zsombor, Benyovszky-Szűcs Domonkos, Csizik Balázs, Horváth Lóczi Judit zárt tereibe, illetve egy műteremház, a Budapest Art Factory életébe is.

A kiállítások közül a közlemény kiemeli a Ludwig Múzeum BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve; a Budapest Art Mentor program és a Budapest Projekt Galéria Felfedezők 3.0; a Várfok Galéria Kutyák, szarvasok és griffek, valamint a Kassák Múzeum Személyes távolság - Besnyő Éva fotográfiái című tárlatait.

A BAW programjai és kiállításai tíznapos vagy egynapos karszalagokkal látogathatók.

A rendezvény szervezői közleményükben hangsúlyozzák, az eredetileg tavaszra meghirdetett, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztott eseménysorozat minden programján kötelező a maszk viselése, valamint az eseményeken való részvétel korlátozott, ezért egyes programokhoz előzetesen kell regisztrálni a rendezvény honlapján.

Képek forrása: Budapest Art Week Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés