bezár
 

art&design

2020. 10. 22.
Hatvanöt négyzetméteres falfestménnyel emlékeznek az 1956-os forradalomra Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatvanöt négyzetméteres falfestménnyel emlékeznek az 1956-os forradalomra Londonban Fat Heat magyar graffiti művész alkotása kerül London belvárosának egyik falára. A British Museum közelében lévő új falfestmény a természet megújulását ábrázolja. A metaforikus alkotás a 30 évvel ezelőtti rendszerváltoztatásra utal, amikor beteljesedett az 1956-os forradalom célja, újjászületett a magyar nemzet a több évtizedes szovjet kommunista elnyomás után. A műben felfedezhető a kivágott 1956-os zászló is, amely a Londoni Magyar Nagykövetség homlokzatára is kikerül idén.

A mintegy hatvanöt négyzetméteres alkotás, melynek szimbolikájára magyarázó tábla hívja fel az 1956-os forradalom történetét kevésbé ismerő britek figyelmét, London belvárosának Holborn negyedében található. Az alkotás az idén először megrendezett London Mural Festival részeként jött létre. Bár Magyarországon a tűzfal festészet már több mint egy évtizede elterjedt, Londonban most kezd a mainstream művészet részévé válni. A London Mural Festival-ra több mint 150 nemzetközileg elismert művész érkezett a brit fővárosba, és összesen 60 helyszínen alkotnak. 

A Londoni Magyar Kulturális Központ és a Global Street Art támogatásával készült új festmény az előző, iamsuzie és cokestd által készített Pál utcai fiúkról megemlékező alkotást váltja, amely szintén a Londoni Magyar Kulturális Központ megbízásából készült.

Fotó: Fat Heat: Living Space - fatheat.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés