bezár
 

film

2020. 11. 13.
Frissítették az immár 60 éves Coronation Street filmsorozat világrekordját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Frissítették az immár 60 éves Coronation Street filmsorozat világrekordját Frissítették az immár 60 éves Coronation Street brit filmsorozat világrekordját - írja a BBC.com.

A szappanopera, mely 2010-ben lett világ a legrégebb óta futó sorozata, december 9-én hivatalosan 60 éves lesz. Szereplőgárdájának egyik tagja, William Roache szintén rekorder: ő leghosszabb életű sorozathős, már az első epizódban is játszott. Mint mondta, a sorozat "egy életre elég csodálatos emléket" adott neki.

A rekordot hitelesítő hivatalos okiratot a sorozat nevében Sally Dynevor és Joe Duttine színészek vették át. Roache saját elismerését egy forgatási szünetben kapta meg.

A szigetországban csak Corrie néven említik a sorozatot, amely a legrégibb brit "szappanopera". Indulásakor a Daily Mirror egyik kritikusa legfeljebb három hetet adott neki. Ennek ellenére februárban már a tízezredik részt mutatták be, az egyórás epizódban visszatekintettek a sorozat eseményekben gazdag múltjára. A véget nem érő sorozat, amelynek minden epizódját milliók követik figyelemmel, egy kitalált észak-angliai helyszínen élő emberek mindennapi örömeit és kudarcait jeleníti meg. A brit tévénézők 1960. december 9-én hallhatták először az akkor még fekete-fehérben jelentkező sorozat zenei szignálját és ismerhették meg a Coronation Street téglaházait a fiktív Weatherfield negyedben, amelyet viszont a forgatókönyvírók Manchester egyik ténylegesen létező, Salford nevű munkásnegyedébe helyeztek.

A brit tömegkultúra meghatározó produktumában sok híresség is megjelent, mások mellett Károly herceg brit trónörökös is.

A Coronations Street és Roache azt követően kapták meg a rekorder titulust, hogy az addigi csúcstartó, az 1956-ban indult amerikai sorozat, az As The World Turns véget ért 2010-ben.

 

Fotó: Coronation Street Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember
Niki Caro: Mulan

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
art&design

Karanténba zárt vizuális napló Karanténba zárt vizuális napló
Birtalan Zsolt 40 nap (Karantén napló) kiállításáról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés