bezár
 

film

2020. 11. 23.
Megjelent a Spoiler – esszék a minőségi sorozatokról című kötet
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Megjelent a Spoiler – esszék a minőségi sorozatokról című kötet Zsolnai György száznál is több sorozatot felvonultató könyvében a Trónok harca-jelenség, a Maffiózók, A férjem védelmében, a Better Call Saul és a Fekete tükör is szóba kerül, de a sorozatrészek darálásáról és az újranézés jelenségéről szóló esszé is helyet kapott a válogatásban – tájékoztatta a prae.hu portált a Szépirodalmi Figyelő.

Spoiler – esszék a minőségi sorozatokról című, a Szépirodalmi Figyelő gondozásában megjelent esszékötet  olyan kérdések körbejárására vállalkozik, mint például: mi ragadja meg a közönséget egy sorozatban? Mi köt össze időben és témában egymástól távol eső szériákat? Hogyan reflektálnak a korszellemre a készítők, és hogyan kísérlik meg befolyásolni azt? Hol húzódik az esztétikai és a marketingszempontok közötti határ? Mikor válik propagandaeszközzé egy széria, és miként használja a nézőt észrevétlenül?

Zsolnai György (Budapest, 1986) kritikus, kommunikációs szakértő. A PPKE-BTK-n végzett filozófia szakon. Korábban a Szépirodalmi Figyelő rovatvezetője, majd főmunkatársa volt. A Kortárs Online KO Kultúradó című podcastjének szerkesztője. A Fiatal Írók Szövetségének tagja.

A leadben a könyvborító részlete látható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről

Más művészeti ágakról

avagy tudósítás az interpretáció és az improvizáció határvidékérő
...traumák sem ártanak, ha alanyiságot szeretnénk...
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés