bezár
 

film

2021. 03. 26.
Négy újabb fesztiválon versenyez a Post Mortem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy újabb fesztiválon versenyez a Post Mortem Négy újabb fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Európában és Brazíliában Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem.

A Post Mortem bekerült a világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiváljára, a brüsszeli BIFFF-re, amelyet április 6. és 18. között rendeznek meg online. A BIFFF évente 60 ezer látogatót vonz, és olyan vendégekkel büszkélkedhet, mint Peter Jackson, Terry Gilliam, William Friedkin, Park Chan-Wook és Guillermo del Toro - olvasható a készítők MTI-hez eljutatott csütörtöki közleményében.

Két brazil fesztivál is műsorára tűzi versenyprogramjában a Post Mortemet: április 9. és 18. között a brazíliai Porto Alegrében - szintén online - rendezik meg Latin-Amerika legnagyobb fantasztikus filmeket bemutató fesztiválját, a 17. Fantaspoa Fesztivált, április 16. és 29. között pedig Sao Paulo ad otthont a 11. Cinefantasynak.

Végül április 26. és május 4. között rendezik meg a portugáliai Portóban a 41. Fantasportót, ahol szintén a fő versenyprogramban fog szerepelni Bergendy Péter horrorfilmje.

A film története szerint 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.

A különleges hangulatú film főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor is látható a Post Mortemben - írja a közlemény.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Haspel Adrienne-nel, az Egyesült Államokban dolgozó magyar vágóval alkotói módszerről, hatásokról, amerikai tapasztalatokról
Terry Gilliam filmjét 25 éve, december 8-án vetítették először New Yorkban

Más művészeti ágakról

gyerek

13 Pagony könyv az évtized legjobb gyerekkönyvei között!
A zsűri szavazatai alapján a Boszorkánycica az évtized gyerekkönyve!
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában
színház

Vers – színház – film 2.: Lassulóban Vers – színház – film 2.: Lassulóban
A Szavalóverseny 2. része a Katona K:ortárs-sorozatában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés