bezár
 

film

2021. 05. 11.
Online tekinthetők meg a Lux közönségdíj jelöltjei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lux Közönséghéten lesznek online megtekinthetők az idei Lux közönségdíjra jelölt filmek május 16-ig, a Festival Scope oldalán megtalálható LuxVirtual Cinema jóvoltából -közölte az Európai Filmakadémia hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztató szerint a Lux Európai közönségdíj idei három jelölt filmje: Thomas Vinterberg dán alkotó Még egy kört mindenkinek című drámája, Alexander Nanau roman alkotó Kollektíva című dokumentumfilmje és Jan Komasa lengyel rendező Corpus Christi című filmdrámája.

Mint írják, a Lux közönségdíj Facebook-oldalán május 17-én beszélgetést tartanak Thomas Vinterberg és Alexander Nanau rendezőkkel, valamint a Corpus Christi főszerepét alakító Bartosz Bielenia lengyel színésszel, a beszélgetés moderátora a Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője lesz.

Az európai közönség május 23-ig szavazhat a filmekről egytől ötig terjedő skálán osztályozva azokat, ami az összszavazatok felét teszi majd ki. A maradék ötven százalékot az Európai Parlament tagjainak szavazatai adják, a képviselők szavazása még folyamatban van.

A győztest június 9-én, a díjkiosztón hirdetik ki az Európai Parlament plenáris ülésén. Az elismeréseket David-Maria Sassoli, az Európai Parlament elnöke adja át a meghívott partnerek és a jelölt filmek képviselőinek jelenlétében.
A Lux közönségdíj az Európai Filmakadémia és az Európai Parlament kezdeményezése, az Európai Bizottság és az Europa Cinemas együttműködésével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Prikler Mátyás: Hatalom
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés