bezár
 

gyerek

2021. 07. 03.
Július 4-ig lehet jelentkezni a tizedik HÍR irodalmi táborra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 4-ig lehet jelentkezni a tizedik HÍR irodalmi táborra A Hajdúböszörményi Írótábor (HÍR) várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését akiket érdekel az irodalom, próbálkoztak már vers- vagy prózaírással, és szívesen tanulnának kortárs szerzőktől. A tábor résztvevői a hasonló érdeklődésű fiatalok és elismert alkotók társaságában a kerek születésnapnak is részesei lehetnek.

Idén is megrendezi a HÍR-t a Hajdúböszörményen működő Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör. Fő céljuk, hogy minden korosztályhoz, de különösen a középiskolások és egyetemisták szélesebb köréhez jusson el a kortárs irodalom.

Az előző négy évhez hasonlóan az idei eseménynek is a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának Kollégiuma, valamint a Hajdúsági Múzeum ad otthont a tábor névadó városában július 12-től 17-ig.

Az egyik táborozó, Urbán Andrea így foglalta össze tavaly a műhelyeket a KULTer.hu-s beszámolójában: „Már az első műhely elején meggyőződésem volt, hogy minden műhelyvezető más-más feladatokkal készült, s bár a rövidtávú célkitűzés azonos volt (szombaton egy elkészült szöveggel kiállítani a csoport tagjait a többiek elé), eltérő az addig tartó munkaélmény. A résztvevők szintén befolyásolták a közös alkotótevékenység eredményességét, rajtuk múlt az atmoszféra kialakítása is, az együtt lélegzés.”

Idén szokatlanul magas számú, kilenc íróiskolával készül a tábor. A prózai íróiskolák vezetői ezúttal Bene Zoltán, Berta Zsolt, Csobánka Zsuzsa Emese és Oberczián Géza lesznek, költészeti szemináriumokat pedig Áfra János, Deres Kornélia, Kemény István, Magolcsay Nagy Gábor és Sopotnik Zoltán tartanak.

Az íróiskolákat követően, délután és este kötetbemutatók várják az érdeklődőket. Eddig négy nevet jelentettek be a szervezők. Akik idén már biztosan részt vesznek a kötetbemutatókon, esti beszélgetéseken: Terék Anna, Berta Zsolt, Juhász Tibor, Kiss Tibor Noé, valamint a friss Sziveri-díjas Korpa Tamás is szerepel a fellépők közt.

Az irodalommal együtt él a zene az írótáborban, ennek az esti programok adnak hangsúlyt: a Hajdúsági Múzeum belső kertjében koncertet ad a Ruby Harlem, a Fanfara Complexa, továbbá Pély Barna és a PG Csoport. A Hajdúböszörményi Írótábor záró estéjén a már hagyományossá vált Retro Disco várható. A társművészeti kapcsolatok erősítésére Teszler Tamás pedig filmklubbal készül.

A részvétel nincs korhatárhoz vagy szöveges előszűréshez kötve, azonban 16 éves kor felett védettségi igazolvány szükséges hozzá.

A jelentkezési lap a hajduboszormenyiirotabor@gmail.com e-mail címen érhető el, további információ is itt kérhető. Július 4-ig lehet jelentkezni. A részvétel díja 30.000 Ft, ami tartalmazza a napi háromszori étkezést, a kollégiumi szállást, az íróiskolákon, az esti kötetbemutatókon és a koncerteken való részvételt.

A képen Sopotnik Zoltán látható a Hajdúböszörményi Írótábor egyik iskolavezetőjeként. Fotók: Kovács Gábor (Gabeszfoto Photography)

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés