bezár
 

zene

2021. 08. 12.
Pozsár Máté Sextet az Opus Jazz Clubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pozsár Máté Sextet az Opus Jazz Clubban Augusztus 26-án, 20:00 órakor koncertet ad a Pozsár Máté Sextet az Opus Jazz Clubban – olvasható az intézmény honlapján

"Azt gondolom, hogy a zene folyamata pillanatról pillanatra megteremti maga körül a járható utakat. Nem végtelen utat teremt, de sokat. Ha a nem járható utak számából levonjuk a sok járható út számát, még mindig végtelen marad. Ilyen a teremtés természete: több lehetőséget tagad le, mint amennyit megvilágít – tökéletlen" – nyilatkozta nemrég Pozsár Máté zongorista-zeneszerző.

A magyar kreatív zenei színtér megkerülhetetlen alakját a közönség elsősorban Grencsó István, Mezei Szilárd, Baló István, vagy Ajtai Péter zenekarainak tagjaként ismeri. Mindamellett a zeneelmélet rajongójaként és tanáraként az elmúlt évek folyamán egy olyan konceptuális kompozíciós módszeren is dolgozik, mely a modális és polimodális összhangzattanban rejlő harmóniákon és hangszíneken nyugszik. Tavalyelőtt alakult, izgalmas hangszerösszeállítású, dob nélküli sextetjébe közeli barátait invitálta, akikkel az Opusban immár harmadik alkalommal szólaltatja meg lassan építkező, áttetsző, kötöttségekben és improvizációban egyaránt gazdag kamarazenei elképzeléseit.

Közreműködik:

Ávéd János - szaxofon, fuvola

Kováts Gergő - szaxofon, fuvola

Cseke Dániel - szaxofon

Menyhért Márton - gitár

Pozsár Máté - zongora

Hock Ernő - nagybőgő

Fotó: bmc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés