bezár
 

zene

2021. 08. 27.
Honvéd Férfikar koncert a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Honvéd Férfikar koncert a Zeneakadémián Koncertet ad a Honvéd Férfikar a Zeneakadémia Nagytermében szeptember 6-án. A koncerten Johann Sebastian Bach Magnificatja és egy különleges átirata lesz hallgató – írja a zeneakademia.hu.

A Jazznificat Johann Sebastian Bach Magnificatjának Nagy László Adrián – a Férfikar zongorista-orgonista-korrepetitora – által készített átirata, amiben a bachi témák új öltözetet kapnak bluesos, funkys, gospeles és rockos stílusjegyekkel fűszerezve.

A Honvéd Férfikar mellett kitűnő jazzmuzsikusok és szólisták szólaltatják meg a művet. Hogy miért az átirat? Erről így ír a szerző, Nagy László Adrián: „Bach Magnificatja egy igazi ékszerdoboz. Viszonylag szerény »méretei« ellenére hihetetlen zenei, érzelmi és gondolati gazdagságot vonultat föl, s mindezt a barokk zene legpompázatosabb köntösébe öltöztetve. Ilyen tökéletességet látva az ember eljátszik a gondolattal: hogyan írta volna meg a Mester ugyanezt egy későbbi korban, egy más zenei nyelven? Hogyan írná meg manapság? Más hangszerekkel, más zenei eszközökkel, más lüktetéssel? A kérdés költői, soha nem fogjuk megtudni. Csupán a választ sejthetjük: ugyanilyen zseniális lenne.”

A koncertről további információ a Zeneakadémia honlapján elérhető.

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés