bezár
 

zene

2021. 09. 08.
A Sárik Péter Trió bemutatja negyedik Jazzkívánságműsor lemezét
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
A Sárik Péter Trió bemutatja negyedik Jazzkívánságműsor lemezét Negyedik Jazzkívánságműsor lemezét készítette el a Sárik Péter Trió. A formáció második alkalommal dolgozott át magyar pop-rock dalokat, valamennyit Falusi Mariann énekli, az album bemutatója pénteken lesz a MOM Kulturális Központban (MOMkult).

A trió a 2018-ban megjelent első "magyaros" anyaghoz hasonlóan ismét az elmúlt évtizedek hazai slágereiből válogatott és ültette át azokat saját arculatára. A Jazzkívánságműsor magyarul 2. című lemezen tizenkét dal található, mindegyik más időszakból és más stílusból.

A CD-n Dés László három zenéje (Csepp a tengerben, Nagy utazás, Olyan szépek voltunk) is elhangzik, ezek korábban a Jazz+Az, Presser Gábor és Somló Tamás előadásában lettek slágerek.

Presser és Sztevanovity Dusán szerzőpárosa két dallal szerepel az anyagon: a Vigyél el, amelyet Katona Klári énekelt és az Ahogy volt, úgy volt című számot Zorán énekelte, mindkettő a nyolcvanas években született. Falusi Mariann az elmúlt évtizedben többször dolgozott együtt Presser Gáborral, 2017-ben közös lemezt jelentettek meg 13 dalunk címmel.

Felkerült az anyagra Kovács Kati (A régi ház körül), Balázs Fecó (Érints meg), a V'Moto-Rock (Várj, míg felkel majd a Nap), az R-Go (Bombázó), a Tátrai Band (Hajnali szél), a Kowalsky meg a Vega (Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek), valamint az elmúlt években feltűnt előadók közül a Bagossy Brothers Company (Olyan ő) egy feldolgozott dala is.

Sárik Péter zenekara 2010-ben kezdte a Jazzkívánságműsor című koncertsorozatot a Budapest Jazz Clubban akkor indult havi klubjuk keretében.

Az első Jazzkívánságműsor-lemez 2012-ben jelent meg, a második két évre rá - mindkettő külföldi pop-rock slágerek dzsesszfeldolgozásaival. Az első anyag instrumentális volt, a másodikon szereplő dalok mintegy felén Micheller Myrtill énekelt. Az első magyar nyelvű válogatás 2018-ban készült Falusi Mariannal.

A 2007 óta működő Sárik Péter Trió, amelyben az alapító Sárik Péter mellett 2012 óta Fonay Tibor nagybőgős és Gálfi Attila dobos játszik, eddig kilenc stúdióalbumot készített. A következő, tizedik anyag, Bartók A kékszakállú herceg vára című operájának dzsesszátirata szintén megjelenik idén ősszel.

A 49 éves Sárik Péter dzsesszzongorista, zeneszerző két évtizede meghatározó szereplője a hazai zenei életnek. Saját zenekari munkái és közreműködései mellett három teljes anyagot írt a Recirquel Újcirkusz Társulat darabjaihoz.

A Sárik Péter Trió Jazzkívánságműsor magyarul 2. című lemezét bemutató koncert a MOMkult előre meghirdetett, belépőjegyes, ültetett kulturális/művészeti eseménye, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A négyzetes kép forrása: bjc.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Háttérinterjú Horváth Zsolttal az igazgatói feladatokról, a zenekarok belső életéről és közösségépítésről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról

Más művészeti ágakról

színház

Utasok színház és élet mezsgyéjén Utasok színház és élet mezsgyéjén
A Káli holtak a Katona Kamrában
irodalom

Kicsoda Esterházy a magyar irodalomban? Kicsoda Esterházy a magyar irodalomban?
Három tematikus különszám bemutatójáról
színház

Mese kicsiknek és nagyoknak Mese kicsiknek és nagyoknak
Beszélgetés Huzella Júliával a Tíztőlmeséről
irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés