bezár
 

film

2021. 09. 13.
Csapda a neten
Cseh dokumentumfilm az internetes szexuális ragadozókról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csapda a neten Az idei Budapest International Documentary Festival egyik legnagyobb sikerét, a Csapda a neten című cseh dokumentumfilmet a BIDF saját forgalmazásában mutatja be szeptember 16-tól országosan – olvasható a BIDF sajtóközleményében.

Három 12 éves kiskamaszt alakító színésznő, stúdióban berendezett 3 gyerekszoba, 10 forgatási nap és 2.458 szexuális online ragadozó: a Csapda a neten című dokumentumfilm egy vizuális társadalmi kísérlet, amely ijesztő valósággá válik a két cseh rendező, a szakmailag elismert dokumentarista Vít Klusák és alkotótársa Barbora Chalupová alkotásában.

A Csapda a neten című dokumentumfilmet - mind az oktátási 12+, mind a 18+ korosztálynak szóló rendezői verziót - Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Kanadában is nagy sikerrel mutatták be.

A film a cseh moziforgalmazás történetének legnagyobb nézettségű dokumentumfilmje és Csehország legnagyobb kasszasikere volt.

A film mindkét verzióját Magyarországon először a BIDF-en láthatta az online közönség. A fesztivál ideje alatt a 12+ verziót számos gimnázium diákja látta az online oktatás időszakában. A 18+ verzió a BIDF történetének legnézettebb filmje volt. A film ismét visszatér a vászonra, mind a két változatban szeptember 16-tól országosan megtekinthető lesz.

További információ a filmről, illetve a BIDF alatt rögzített beszélgetések ezen a linken érhetőek el.

A négyzetes kép forrása: Jelenetkép
a Csapda a Neten c. filmből

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Shannon Murphy: Amíg tart a nyár
Lee Isaac Chung: Minari – A családom története
Bakony Alexa: Tobi színei
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról

Más művészeti ágakról

gyerek

Hátha találunk megoldást Hátha találunk megoldást
Interjú a SQUAD – A banda - drogprevenciós tinimusical író-rendezőjével, Janik Lászlóval
A Mirrén titkának könyvbemutatója
irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés