bezár
 

film

2021. 09. 13.
Csapda a neten
Cseh dokumentumfilm az internetes szexuális ragadozókról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csapda a neten Az idei Budapest International Documentary Festival egyik legnagyobb sikerét, a Csapda a neten című cseh dokumentumfilmet a BIDF saját forgalmazásában mutatja be szeptember 16-tól országosan – olvasható a BIDF sajtóközleményében.

Három 12 éves kiskamaszt alakító színésznő, stúdióban berendezett 3 gyerekszoba, 10 forgatási nap és 2.458 szexuális online ragadozó: a Csapda a neten című dokumentumfilm egy vizuális társadalmi kísérlet, amely ijesztő valósággá válik a két cseh rendező, a szakmailag elismert dokumentarista Vít Klusák és alkotótársa Barbora Chalupová alkotásában.

A Csapda a neten című dokumentumfilmet - mind az oktátási 12+, mind a 18+ korosztálynak szóló rendezői verziót - Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Kanadában is nagy sikerrel mutatták be.

A film a cseh moziforgalmazás történetének legnagyobb nézettségű dokumentumfilmje és Csehország legnagyobb kasszasikere volt.

A film mindkét verzióját Magyarországon először a BIDF-en láthatta az online közönség. A fesztivál ideje alatt a 12+ verziót számos gimnázium diákja látta az online oktatás időszakában. A 18+ verzió a BIDF történetének legnézettebb filmje volt. A film ismét visszatér a vászonra, mind a két változatban szeptember 16-tól országosan megtekinthető lesz.

További információ a filmről, illetve a BIDF alatt rögzített beszélgetések ezen a linken érhetőek el.

A négyzetes kép forrása: Jelenetkép
a Csapda a Neten c. filmből

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés