bezár
 

art&design

2021. 09. 12.
Gyermekvédelemben élők által inspirált alkotásokból nyílik kiállítás Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermekvédelemben élők által inspirált alkotásokból nyílik kiállítás Budapesten Húsz ismert kortárs képzőművész gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek és fiatalok által ihletett alkotásaiból nyílik kiállítás Világszép Kapcsolódások címmel szeptember 16-án Budapesten, a Létra Klubban.

A tárlat mások mellett Bukta Imre, Csató József, Esterházy Marcell, Nádler István, Nemes Márton, Nemes Csaba, Barabás Zsófi, Soós Nóra és Havadtőy Sámuel műveit mutatja be.

Az alapítvány projektjének célja az volt, hogy a felkért 20 alkotó a művészeti nyelv segítségével mutassa meg az alapítvány által gondozott gyerekek sokféleségét. A gyerekek-fiatalok és a művészek közötti találkozókat a Világszép Alapítvány szervezte meg, az alkalmakra minden alkotó saját egyedi módján készült fel.

Bukta Imre Munkácsy Mihály-díjas képzőművész Krisztát egy öreg almafa mellett fényképezte le és ebből született meg az alkotás, Esterházy Marcell Danit kísérte el egy reggel, hogy együtt legyenek, míg Dani kifesti jövendő szobáját egy utógondozó otthonban. Havadtőy Sámuel vásznára egy testvérpár, Niki és Vivi fejszobrai kerültek, a művész híres régi csipkéivel együtt, amelyek alatt a lányok története, gondolatai, fájdalmai és vágyai elrejtve jelennek meg.

A kiállítás alkotásait később elárverezi az alapítvány, amely több mint 10 éve áll olyan gyerekek mellett, akikről saját szüleik helyett az állam gondoskodik. Közel 150 fiatalnak szerveznek nyári táborokat, rendszeres foglalkozásokat, önkéntes mesemondó és mentorprogramot.

További információ a kiállításról ezen a linken olvasható.

A négyzetes kép forrása:
Világszép Alapítvány

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021
art&design

Az eltűnt idő nyomában Az eltűnt idő nyomában
Tértelen hely projekt: A Blaha Lujza tér múltja és jelene négy fiatal szemével
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel

Más művészeti ágakról

színház

Sötét bohózat egy lehetséges jövőről Sötét bohózat egy lehetséges jövőről
Pintér Béla és a Vérvörös Törtfehér Méregzöld
gyerek

Életmentő hatlábú Életmentő hatlábú
Kiss Judit Ágnes A csodabogár című könyvéről
gyerek

Hátha találunk megoldást Hátha találunk megoldást
Interjú a SQUAD – A banda - drogprevenciós tinimusical író-rendezőjével, Janik Lászlóval
irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés