bezár
 

film

2021. 11. 22.
Tisztelgés Törőcsik Mari előtt
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tisztelgés Törőcsik Mari előtt Ötödjére rendezi meg a DUE Médiahálózata a Nagy Magyar Filmtesztet, amely idén kiemelten foglalkozik az áprilisban elhunyt Törőcsik Marival, de megemlékezik Jancsó Miklós rendezőről is; a vetélkedő első fordulójában a 14-20 év közti diákok február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre. A háromfordulós játékba a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival, alkotóival kapcsolatban.

Külön kérdéssort állítottak össze Törőcsik Mariról, így tisztelegve az idén áprilisban elhunyt színészóriás előtt. Ugyancsak feladványokkal emlékeznek meg Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről, aki idén lett volna 100 éves.

Február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre a diákok a vetélkedő első fordulójában. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, amely jövő év március 4-én lesz az Újpest Rendezvénytérben.

A Nagy Magyar Filmteszt edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be.

A négyzetes kép forrása: www.nemzetiszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés