bezár
 

színház

2021. 11. 28.
Potter bemutató a Pesti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Potter bemutató a Pesti Színházban Sally Potter Party című, szélsőséges helyzetekkel teli fekete komédiáját mutatják be a Pesti Színházban december 4-én, szombaton Paczolay Béla rendezésében. Néhány éve A vendégek címmel, nagy sikerrel vetítették a mozik Sally Potter angol forgatókönyvíró és rendező filmjét, amelyből saját maga készített színpadi változatot - idézik fel a Vígszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a 2017-ben bemutatott filmből készült színpadi változatot az elmúlt időszakban több európai színház is műsorára tűzte. A fordulatos fekete komédiát Magyarországon először a Pesti Színházban láthatja a közönség. Az előadásban Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Kovács Patrícia, Igó Éva, Szilágyi Csenge, Telekes Péter és Brasch Bence lép színpadra.

Szkéné színház

A darab főszereplője, Janet ambiciózus politikus, akinek az a leghőbb vágya, hogy talpra állítsa hazája egészségügyi rendszerét. Álma megvalósulása most végre elérhető közelségbe kerül, hiszen megválasztották a brit árnyékkormány miniszterévé, és férjével, valamint a legközelebbi barátaival szeretné megünnepelni a győzelmét.

Az összejövetel azonban balul sül el: szép lassan kiderül, hogy minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit szívesen magában tartana, de ezen az estén minden napvilágra kerül. A nagyratörő tervek, magasztos elvek és személyes álmok kártyavárként dőlnek össze. A vendégek egyre kevésbé figyelnek Janetre, lassan már nem is róla, nem is az ő sikeréről szól az este. Rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég pedig távol marad, és egyszer csak előkerül egy pisztoly is - olvasható a darab szinopszisában.

Paczolay Béla rendező meglátása szerint, a darab figurái és helyzetei rendkívül szórakoztatóak, miközben nagyon komoly és fájdalmas dolgokról van szó. "Szélsőséges helyzetbe kerülnek a szereplőink, és azt látjuk, hogy az ember képes feladni a legszebb elveit, képes elárulni a barátait és saját magát is, ha a helyzet úgy kívánja" - mondta a darabról, hozzátéve: „mindemellett a Party egy krimi is. Van benne sok titok, egy pisztoly, egy elég nyomós indíték, előre eltervezett szándék és erős felindulás.”

A darab díszletét Khell Csörsz, a jelmezeket Lisztopád Krisztina tervezte. Az előadás 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

A négyzetes kép forrása: www.vigszinhaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról
Luigi Pirandello: IV. Henrik | Zenthe Ferenc Színház - Szkéné
színház

A túlmozgás nem diszfunkció A túlmozgás nem diszfunkció
Beszélgetés Grecsó Zoltánnal
színház

Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Egy független színházi alkotóbázis hétköznapjai

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Balla Gergellyel a Platon Karataev dalszövegeiről
Interjú Palojtay János zongoraművésszel a zenei pálya buktatóiról, dilemmáiról, örömeiről
8. Budapest International Documentary Festival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés