bezár
 

színház

2022. 01. 08.
Kétnapos összművészeti minifesztivállal készül a Pannon Várszínház
A magyar kultúra napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétnapos összművészeti minifesztivállal készül a Pannon Várszínház A magyar kultúra napja alkalmából a Bartók és Ady című kétrészes összművészeti előadással, valamint Géczi János interaktív kötetbemutatójával folytatódik január 22-23-án a veszprémi Pannon Várszínház Híd című rendezvénysorozata, amelyet a Tánc - Nemzetközi Kortárs Fesztivál eseményei között tartanak - közölte a színház pénteken az MTI-vel.

A szervezők tájékoztatása szerint a Híd minifesztivállal azt szeretnék elérni, hogy határokon - mint az első, novemberi alkalommal tették vajdasági alkotók meghívásával - vagy kultúrákon, műfajokon átívelő programokat mutassanak be Veszprémben, Európa 2023-as kulturális fővárosában. A januári rendezvényeik is összművészeti programot kínálnak. A Bartók és Ady című előadásban a tánc, az irodalom, a leírt és az improvizált zene találkozik egymással két egyfelvonásos darabban a Forte Társulat, a Mendelssohn Kamarazenekar, a Lukács Miklós Cimbiózis Trió és a Pannon Várszínház közös produkciójaként. Az est első részének középpontjában Bartók Béla 5. vonósnégyese, míg a másodikban Ady Endre novellái állnak.

Szkéné színház

A második napon Géczi János A napcsíkos darázshoz című kötetét mutatják be rendhagyó módon, a Forte Társulat, Kovács Attila zongoraművész és a Pannon Várszínház művészei közreműködésével. A Tánc - Nemzetközi Kortárs Fesztivált tavaly 23. alkalommal rendezte meg a Pannon Várszínház Veszprémben. A Híd minifesztivál első programjait tavaly november közepén Vajdasági Alkotók Veszprémben címmel tartották.

Négyzetes kép a leadben: a Pannon Várszínház Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszámoló a 9. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóról
Szex.Újra.El. az Örkény Színházban
színház

Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Lully–Molière: A kénytelen házasság

Más művészeti ágakról

irodalom

Urbán Bálint: Obscuro, FISZ, Budapest, 2020
A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Mezei Szilárd válaszol
art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés