bezár
 

zene

2022. 03. 27.
ZamJam néven rendeznek új fesztivált Zamárdiban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ZamJam néven rendeznek új fesztivált Zamárdiban A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén, a ZamJam Fesztiválon, amelyet július 28-tól 31-ig rendeznek Zamárdiban. A színes zenei paletta mellett főszerepet kap még az irodalom és a gasztronómia is.

A ZamJam Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. A butik méretű és Zamárdi több pontját érintő fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak. A város többi pontján zajló programok belépőjegy nélkül látogathatók.

A MOL Nagyon Balaton színpadon a nyitónapon, július 29-én a Kool and the Gang a fő fellépő. A dzsessz, a funk, az R&B és a pop elemeit vegyítő együttes 1964-ben alakult, a hetvenes években lett világhírű. Előttük Szikora Róbert vezetésével az idén 40 éves R-Go játszik. Másnap Geszti Funky címmel Geszti Péter Váczi Eszterrel és a Jazz+Az fúvósaival kiegészülve játszik Rapülők, Jazz+Az és Gringó Sztár slágereket, előtte Charlie koncertezik. A zárónapon először a Random Trip csapata zenél Dés Lászlóval, Péterffy Lilivel, Berkes Olivérrel és Nagy Kristóffal. Őket az osztrák roma-jazz-elektro csapat, a Deladap követi, végül pedig a többszörös Grammy-díjas slágergyáros, az amerikai-jamaicai származású Shaggy zárja a ZamJam-et.

Napközben a vízparti MOL Nagyon Balaton Teraszon naponta más-más séf gondoskodik a kulináris élményekről, a Budapest Jazz Club pedig a helyhez leginkább illő koncertekkel várja a közönséget. Fellép a Micheller Myrtill és Pintér Tibor Duo, a Sárik Péter Trió feat Berki Tamás, az Orbay Lilla Quintet, a Pocsai Kriszta Quartet, az Oláh Krisztián Quartet és a Szőke Nikoletta Quartet. Az esti órákban a hely rezidens lemezlovasai állnak színpadra. A kőhegyi Kilátó Terasz kertjében délutánonként lesz egy-egy koncert: az első este Little G Weevil, másnap Lovasi András, szombaton pedig Járai Márk lép fel Cseh Tamás-estjével.

A Líra Irodalmi Terasz könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, közönségtalálkozóval, felolvasásokkal várja a vendégeket Zamárdiban, délutánonként ismert szerzők legfrissebb köteteiről szóló beszélgetésekre várják az irodalom szerelmeseit. Július 30-án szombaton a WAMP kortárs dizájn vásár közreműködésével magyar tervezők termékeit lehet megvásárolni.

Az esemény arculata Bereczki Kata munkája: az ő Balaton-tematikájú képei a fő helyszínen és Zamárdi közterületén is láthatóak lesznek a ZamJam idején. A fesztiválon bemutatják a Best of Balaton idei győzteseit – a 2021-ben indult produkció a Balatonhoz erősen kötődő művészek és sztárok személyes ajánlása alapján idén húsz témára irányítja a közönség figyelmét. A helyszínen a legjobb balatoni borászatok és éttermek kínálatából lehet válogatni.

Négyzetes kép a leadben: ZamJam Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Illés Mártonnal zenei energiákról, a kortárs zene helyzetéről, tanulmányokról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
Darvas Ferenc és Várady Szabolcs szerzői lemezéről

Más művészeti ágakról

Kötetlenül: Veszprémi Szilveszter
Neked már megvan a heti Praedád?
gyerek

Októbertől a magyar mozikban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés