bezár
 

zene

2022. 07. 08.
JazzTime: öt koncerttel várja a közönséget a Müpa
Barbra Streisand és Duke Ellington szerzeményei is hallahtóak lesznek a Müpa nyárvégi fesztiválján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
JazzTime: öt koncerttel várja a közönséget a Müpa Öt koncerttel, köztük a Hot Jazz Band, az Echoes of Ellington és Kozma Orsi fellépésével várja a közönséget a Müpa nyárvégi fesztiválja, a JazzTime augusztus 26-tól 28-ig.

Az idén - a régi magyar slágerektől Duke Ellington zenei örökségén át a Barbra Streisand életművének darabjait felvonultató estig - többféle stílus szerepel a kínálatban - olvasható a Müpa MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztivál nyitóestjén az erre az alkalomra életre hívott Echoes of Ellington című produkció várja a nézőket a Fesztivál Színházban. A nyolctagú formációban a német, holland, angol és magyar művészek Duke Ellington munkásságából adnak ízelítőt. A dzsessztörténet egyik legnagyobb zeneszerző-zongoristájának művei Frank Roberscheuten hangszerelésében hallhatók.

A második napon a Müpa kültéri színpadán az idei Jazz Showcase-en már bemutatkozó, a szakmai, illetve a közönségdíjat elnyerő együttesek, azaz a Reggie Jonas Jr. Trió és a Bangó Adrienne Quartet lépnek fel, az estét a Hot Jazz Band zárja a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Az együttes jubileumi koncertje Haccacáré címmel hallható augusztus 27-én. A Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, a világjárvány miatt azonban csak 2022-ben rendezheti meg jubileumi koncertjét. Az együttes vendégszólisták és -zenekarok egész sorával pótolja be a világjárvány miatt elmaradt jubileumot - emelik ki a közleményben.

Mint írják, mások mellett fellép Illényi Katica, a Hungarian Banjo Kings, de társaival színpadra lép Bóbis László sztepptáncvilágbajnok és Janicsek Gábor szvingtáncvilágbajnok is.

A zárónapon Kozma Orsi Barbra Streisand! - és én? című estjén a több műfajban maradandót alkotó énekesnő legnagyobb slágerei, korai, kevésbé ismert dalai és legendás duettjei hangzanak el - utóbbiak Szabó Kimmel Tamás vendégszereplésével. A koncert gazdag hangzásvilágát Kozma Orsi saját zenekara mellett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar garantálja - olvasható a közleményben.

A fesztivál házigazdája az idén is Szalóky Béla lesz, aki pénteken harsonázni is fog az Echoes of Ellington című produkcióban.

A JazzTime fesztivál részletes programja a https://www.mupa.hu/programok/jazztime-2022 linken érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Illés Mártonnal zenei energiákról, a kortárs zene helyzetéről, tanulmányokról
Akiket elkapott a tömegpszichózis
Tool-koncert, 2022.05.24., Papp László Budapest Sportaréna
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató

Más művészeti ágakról

Vaktérkép
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
gyerek

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés