bezár
 

irodalom

2022. 11. 10.
Díjat nyert a Szelíd című film a londoni Raindance Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemes Anna és Csuja László Szelíd című filmje nyerte el a legjobb debütáló filmnek járó Discovery díjat Nagy-Britannia legnagyobb nemzetközi független filmes seregszemléjén, a londoni Raindance Filmfesztiválon.

Az október 26. és november 5. között immár 30. alkalommal megrendezett Raindance Filmfesztivál a független filmesek egyik legfontosabb eseménye, amely évről évre több mint tizenhatezer látogatót, köztük több száz szakmabelit vonz a brit fővárosba. Idén a zsűri tagjai között olyan sztárok voltak, mint a Trónok harcából ismert Liam Cunningham, a Homeland - A belső ellenség főszerepét alakító Damian Lewis vagy a spanyol-német származású világhírű színész, Daniel Brühl.

A Csonka Eszter testépítő világbajnok főszereplésével készült Szelíd egy testépítőnőről szól, aki azért bocsátja áruba testét, hogy előteremtse a világbajnokságra való kijutáshoz szükséges pénzt. Egy röpke szerelmi találkozás azonban rádöbbenti, hogy neki is van lelke, amely testéhez hasonlóan megérdemli az elismerést.

A Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotást - amelynek producerei Muhi András és Ferenczy Gábor (Focusfox Stúdió) - az amerikai Sundance Filmfesztiválon mutatták be először, ahol első magyar játékfilmként szerepelt a versenyprogramban, illetve vetítették a rangos Sydney-i Filmfesztiválon is. Nemes Anna és Csuja László filmjét díjazták a Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon és a németországi Wiesbadenben rendezett GoEast fesztiválon is. A Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon pedig Csonka Eszter a filmben nyújtott alakításáért a játékfilmes zsűri elismerését érdemelte ki - áll az összegzésben.

A Szelíd a Nemzeti Filmintézet streaming csatornáján, a FILMIO-n is látható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Foci, vers, próza, gyerekirodalom
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.
Cantu Mari Go című könyvének bemutatója

Más művészeti ágakról

Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
színház

A Dagerrotípia Fodor Tamás rendezésében a Stúdió K színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés